Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Snacka om överraskningspresent!

Fyllde nyligen år och det blev ett firande med både chocker och glada överraskningar. Det började med en hemlig gäst...


Bygga ihop ikea-bord

Sonen Kalle och sambon Tina i full färd med att hjälpa er krönikör att sätta ihop det nya fina köksbordet. Tack snälla Tina och Kalle!

Stötte nyligen på gamla kompisen Marianne hos min frisör – denna metropol där jag ju blev ”avlyssnad” av min doktor för ett tag sedan. Fick sedan snilleblixten att bjuda in Marianne till födelsedagsfikat och på så sätt låta henne återförenas med oss alla.

Annons

Nu väntade vi alla på särbon. Var blev han av? Hade önskat mig en handdammsugare av honom, han går loss på att köpa lite dyrare hushållsprylar. Men så jobbig kunde den väl inte vara att frakta hem till mig?

Äntligen ringde det på portisen. Kalle pep snabbt ut och tog det.

– Jag sticker ner och hjälper pappa, ropade han.

Hjälpa pappa?? Hade det gått därhän nu att särbon inte längre klarade att ta hissen upp till mig?

Hade han rasat ihop under tyngden av dammsugaren? Hade ryggen pajat? Foten? Hade åldern eller vikten tagit ut sin rätt? Satt han i rullstol? Fasade för allt utom utbrändhet – sover man till typ tolv varje dag kan det knappast vara aktuellt. Men vad VAR det då??

Så äntligen kom sonen och särbon in – ackompanjerande av mystiska, hasande ljud. Herregud, det måste vara riktigt illa… Jag rusade ut i hallen – och där stod mina män med tre stora Ikea-paket!

De hade köpt Ikeas köksbord Norden, som jag hade drömt om i flera veckor! Jag hade bett särbon köra ut mig på Ikea när han hade tid. Och nu var det här, hämtat och klart.

Snacka om överraskningspresent!

Det finns olika skolor när det gäller överraskningsgåvor. Själv brukar jag ofta berätta i förväg vad jag har köpt. På så vis kan mottagaren glädjas åt gåvan flera veckor i förväg. När sonen var liten köpte han och jag ofta julklapparna tillsammans. Detta retade gallfeber på särbon, som jobbar hårt på att göra mottagaren stum av förvåning. Har tidigare utvecklat detta i en krönika och fick stor respons, så ämnet är hett och åsikterna är många.

Men nu måste jag medge att det ligger något i det där med hemliga gåvor. För jag blev verkligen superlycklig över mitt överraskningsbord.

Och ja – jag blev så klart även enormt lättad över att särbon inte låg på sitt yttersta!

Vilken typ är du? Gillar du överraskningar? Eller vill du ha koll – veta vad du får eller vad som ska hända i förväg?

Fler bilder från födelsedagen och bordsmonteringen under länkarna!

Katt på bordet.

Så här fint blev bordet när Kalle och Tina hade jobbat färdigt. Katten Tasse verkade också nöjd 🙂

LÄS OCKSÅ:

Räddad ur kylskåpsfällan av en man – så typiskt

Det är ingen ruter i dagens män

Träffa oss även i vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Läs mer om Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby här

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.

LÄS OCKSÅ


(44)
(0)


Annons

 • Så fint & liten Tasse ser riktigt nöjd ut hihi …
  Älskar överaskningar om de är bra haha/Jam & Kram på Er!

 • Liselotte

  Vilken bra present! Och överraskning. Klart att presenter ska vara överraskningar, det blir roligare så. Helt klart. Jag totaldissar ”Gunillavarianten” med att berätta innan/handla tillsammans 😉 Fram för flera överraskningar! Fast de behöver inte vara av karaktären några par golfstrumpor. I fel väldigt storlek. Nämnde jag att jag inte spelar golf?
  Du kommer säkert att få stor glädje och nytta av ditt nya, fina köksbord. I alla fall om du kommer ihåg löken 😉 😉
  Ha en fin kväll!

 • Fru Eriksson: Ja, måste erkänna att överraskningsgåvor har sin charm, även om jag gärna avslöjar mina i förvä 😀
  Glada Tjejsnackhälsningar

 • Liselotte: Haha, det är just golfstrumpe-syndromet som jag galant undviker genom att tala om vad jag ska köpa i förväg. På det sättet har mottagaren gott om tid att ingripa och avvärja eventuella katastrofgåvor 😀
  Ska försöka minnas löken nästa gång 😀
  Glada Tjejsnackhälsningar


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…