Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Svårt samsas i sovrummet med olika sovstilar

De gånger särbon och jag tvingas bo tillsammans är nätterna värst. Detta på grund av våra helt olika sovstilar.


Kvinna med en röd kudde formad som ett hjärta.

Kanske denna kärleksfulla kudde kan hjälpa krönikör Gunilla Hedenby med hennes nattliga partnerproblem?

Dels snarkar särbon. Och ni vet hur ljudkänslig jag är – se tidigare krönika om kollegors klapprande klackar med mera. Jag säger bara: Tack gode GUD för öronproppar!

Dessutom vaknar särbon ofta på natten, men då är det faktiskt inte jag utan han själv som blir störd. Han är så rädd att väcka mig när han rastlöst vankar runt tills sömnigheten åter överfaller honom.

Annons

Men så länge han inte börjar prata med sig själv och tassar tyst, så sover jag vidare hur gott som helst.

Själv sover jag väldigt tyst och stillsamt när jag väl har slocknat. Brukar inte ha så svårt att somna heller – min sömn är en av de kroppsliga funktioner som fungerar väldigt bra på mig. Om ändå musklerna vore lika snälla. De får gärna slappna av och nicka till ibland, men ack nej, de envisas med att ständigt dra ihop sig till smärtande, stela klumpar!

Men vidare i texten: Jag ligger alltså där, dödstyst i min säng, medan särbon vankar runt. Men så plötsligt stelnar han till… Var är Gunilla? Ingen människa syns i sängen, intet liv förmärks från dess djup.

Gripen av skräck rusar särbon fram till sängen, rotar frenetiskt runt bland miljoner kuddar, filtar och täcken – och där, längst ner i högen, ligger jag. Fortfarande alldeles stilla och dödstyst.

Varje gång detta inträffar är särbon övertygad om att jag har dött i sömnen. Så han börjar skaka mig och ropa mitt namn. Då blir det plötsligt fart på den livlösa kroppen.

– Vad är det, morrar jag ilsket, och drar snabbt in en fot som kommit utanför tillbaka under täcket igen.

– Jag trodde du var död. Eller svårt sjuk. Du rörde dig ju inte.

– Jag SOV! Då ligger man stilla och koncentrerar sig på att SOVA!

– Inte så stilla som du. Det är onaturligt.

Onaturligt eller inte, så kan jag inte sova på annat sätt. Blickstilla och dödstyst, det är min sovstil. Utom i ett enda fall. Nämligen om jag har glömt sätta in min bettskena. Första gången det hände, trodde särbon att det hade kommit in en stenkross i rummet.

– Jag är glad över att du har några tänder kvar, sa han.

Det är jag med. Tack gode GUD för bettskenor!

Vilken sovstil har du? Sover du gott eller har du sömnproblem?

LÄS OCKSÅ:

Nio sovstilar som avslöjar er relation

Tänk om sonens flickvän var en av Dem…

Träffa oss även i vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Läs mer om Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby här

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.

LÄS OCKSÅ


(84)
(0)


Annons

 • Anna Eriksson

  Jag sover helst på mage. Det är inte lätt att sova bredvid mig eftersom jag rör mig ofta o håller på. När min man gått till jobbet får jack russeln Diza äntligen komma upp o sova i sängen bredvid mig. Eftersom vi oftast inte har någon tid att passa på morgonen kan vi (flickor) nästan sova hur länge vi vill! (lyx)

 • Anna: Körde själv magstilen förut men har med stigande ålder övergått till sidoläge. Fast det har nog inte med åldern att göra, jag har väl helt enkelt tröttnat på magvarianten 🙂
  Simba brukar också komma upp till mig och ligga där och mysa och spinna. Tasse har inte ro till det, han har mycket mer spring i benen 🙂
  Lyckliga ni som kan sova ut varje dag!
  Glada Tjejsnackhälsningar

 • Nettis

  Jag sover också med öronproppar, men jag är definitivt INTE tyst. Jag snarkar som den värste!!! Jag växlar även mellan sängen och soffan under nattens gång 🙂 .

  Jag rör mig jättemycket pga värk. Förut låg jag och katterna extremt trångt. Ohållbart med då 5 katter och en tjock människa i en 90-säng 🙂 . Så när jag flyttade hit, så köpte jag en dubbelsäng 🙂 . Nu får vi plats allihop 😀

  Kramar <3

 • Nettis: Visste det där med soff- och sängbytet men snarkningarna var en nyhet 🙂 Så härligt med dubbelsängen, klart man ska ha en säng man trivs i, den och soffan är ju hemmet viktigaste möbler 😀
  Glada Tjejsnackhälsningar


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…