Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Tur man slapp det tuffa livet som barnmodell…

Nu kan man bli supermodell vid tio års ålder. Håhåjaja, vart är världen på väg?


Flicka på semester

Här ser ni en som skulle kunna bli barnmodell när som helst – visst är hon underbart söt, bonusbarnbarnet Klara!

Brukar inte skriva om mode – det sköter betydligt mer kvalificerade medarbetare här på Allas. Min strategi att livet igenom satsa på koftor och ballerinaskor och därmed råka bli trendig cirka vart femte år, gör mig inte särskilt lämpad som modeskribent.

Annons

Men när jag läste om att tioåriga Kristina Pimenova fått en modellkontrakt med prestigefyllda LA Models, kände jag att jag måste få reagera. Tänk, när Kristina kommer upp i tonåren! Livets mest ömtåliga skede, då det yttre ständigt är i fokus. Har man då dessutom utseendet som yrke, ja då är risken stor att man antingen blir värsta egotrippen, eller motsatsen; överdrivet självkritisk.

Om jag hade blivit erbjuden ett modellkontrakt som barn… Tanken svindlar. Fast ingen agent i världen skulle kommit på tanken att lansera mig som modell. Familjealbumen visar en spinkig, redan då lite kutryggig tioåring som dystert blickar in i kameran.

Numera kan man ju inte vara för smal, men då önskade jag hett att jag hade varit lite rundare. Skulle kunnat döda för bästa kompisens kvinnliga former, men jag fick dras med mina vassa knän och smala storkben.

Just benen var en ständig källa till förtvivlan. De var så pinniga! Men så efter att ha råvägrat kjol, klänning och shorts i ett par år fick jag en snilleblixt. Om jag hade knästrumpor såg benen lite kraftigare ut!

Så jag hade knästrumpor till allt från konfirmationsklänning till shorts. Måste ha sett ganska egendomligt ut med tjocka yllestrumpor till festklänningar, men på komplex biter som bekant inget förnuft i världen.

Några år senare hade jag fått lite mer hull. Men då var i stället HELA kroppen en katastrof. I ett års tid använde jag bara ett enda par byxor. Dag ut och dag in gick jag omkring i mina älskade bruna gabardinbrallor, som var ”de enda jag fick en midja i”.

Tack och lov var de snabbtorkande så jag kunde tvätta och torka dem över natten, annars hade jag väl blivit ett fall för de sociala myndigheterna.

Hur mina föräldrar stod ut med mitt gnöl begriper jag inte. Men de slapp i alla fall ta ställning till förslag om modellkontrakt!

Vad tycker du om att barn blir supermodeller? Hur var/är ditt förhållande till ditt utseende?

Världens vackraste flicka…

…kallas Kristina Pimenova (bilder under länken) som inledde sin modellkarriär som treåring. Och vid tio är hon kontrakterad av LA Models, och har bland andra Tyra Banks som kollega. Det handlar alltså inte om att göra reklam för barnkläder i postorderkataloger som Ellos, utan Kristinas bilder kan jämföras med dem man ser av vuxna modeller. Mamma Glikerlya Pimenova tillbakavisar dock anklagelserna om att bilderna skulle vara alltför utmanande.
– I mina ögon är alla hennes bilder helt oskyldiga, säger hon till Daily Mail.
Källa: Expressen

LÄS OCKSÅ

Kräver förbud mot klapprande klackar

Männen bryter mot rea-lagen

Träffa oss även på vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Läs mer om Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby här

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.

LÄS OCKSÅ


(47)
(0)


Annons

  • Jag tycker de gör barnmodellerna för vuxna om du förstår vad jag menar,de är ju barn!

    Så fin hon är Klara ♡ …
    /Kram

  • Fru Eriksson: Förstår precis hur du menar, det känns inte bra… Lite kan man ju få vara med i den spännande modevärlden, men det blir för stor cirkus kring det hela.
    Glada Tjejsnackhälsningar


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…