Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Vågar inte prata om sex

Efter flera års beslutsångest bara gjorde jag det:


Sex and the city dvd-box skolåda

Er krönikör Gunilla Hedenby, lycklig ägare till lyxversionen av den samlade dvd-kollektionen av Sex and the City! Foto:Anne Ulander på Allas.

Jag beställde dvd-boxen med ALLA avsnitt av tv-serien Sex and the City! Den som ser ut som en lyxig skolåda!

Boxen är en belöning till mig själv för att jag står ut med mig själv. Bättre anledning kan man knappast hitta, tycker jag. För de flesta problem kan man göra sig av med, eller åtminstone lägga åt sidan för ett tag. Men vart man än styr kosan så hänger man ju alltid sig själv i hasorna. Vilket kan vara lite tjatigt ibland!

Annons

Det går inte att fly från sig själv. Utom möjligen när man sträcktittar på en älskad tv-serie. Då kan man låtsas vara en av tjejerna i Sex and the City, dricka Cosmopolitans på trendiga New York-klubbar, spana in snygga singelkillar och glömma att man sitter där som gamla trötta Gunilla i myskläder med soffan och två slappande katter som enda sällskap.

Det är bara en hake med Sex and the City. Den innehåller som namnet antyder en hel del sexscener. Och av naturen blyg blundar jag mig igenom de delarna.

När jag berättade om min diskretion för kompisen A skrek hon av skratt.

– Säg att det inte är sant! En medelålders mediakvinna som BLUNDAR för att någon stönar och visar lite naken hud…. rena stenåldern!

– Ssh, använd inte så vågade ord, sa jag och snörpte på munnen.

För jag ÄR lite pryd! Jag pratar inte sex hur som helst med vem som helst. Inte med någon, om sanningen ska fram. Min stora fasa är att hamna på en tjejmiddag där alla blir allt frispråkigare för varje drink. Min taktik har hittills varit att nicka och le, men efter ett tag brukar folk ändå börja undra varför talföra jag plötsligt blivit stum.

Trist att vara en kvarleva från den viktorianska eran, men jag har inget val, jag förmår helt enkelt inte säga saker som… eh… ja, ni vet vad jag menar…

Konstigt nog tycker jag ändå att Sex and the City är en av de bästa tv-serier som någonsin gjorts. Jag är inte hämmad, bara… lite blyg…

Men nu vet ni i varje fall vad jag tänker göra i sommar. Förutom åka till vårt andra hem Cypern och vara allmänt ledig och avslappnad förstås!

Nu tar Tjejsnack semester, vi ses igen i nummer 35! Önskar er alla en UNDERBAR SOMMAR!

Är du pryd eller vågar du säga runda ord? Vad tycker du är pinsamt att titta på?

Tjejerna i Sex and the City

Carrie
Faller för oberäkneliga män som inte vill binda sig (Mr Big och Alexander
Petrovsky)) och har svårt att gå vidare. När hon träffar män som är seriösa (Aiden) har hon själv svårt att känna lika djupt och blir själv en svikare.

Charlotte
Har oerhört höga krav på sina pojkvänner; de ska helst vara både förmögna, framgångsrika och se bra ut. Det tog tid för henne att acceptera maken Harry som både var flintis och pratade med mat i munnen.

Miranda
Framgångsrik advokat som hatar att vara beroende och har mycket svårt att släppa någon inpå livet. Väljer ofta mindre framgångsrika killar som nörden Skipper och bartendern Steve, och anklagar dem sedan för att de inte försöker eller ens vill lyckas.

Samantha
Ser män som sexobjekt och tidsfördriv och har aldrig velat binda sig. Blev livrädd när den unge snyggingen Smith ville hålla handen på stan och vägrade tro att hans kärlek var djup och varaktig.

MER TJEJSNACK OM SEX

Skulle jag plötsligt börja skicka sexbrev till alla?

Kanske får jag en sexleksak av tomten…

Träffa oss även på vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Läs mer om Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby här

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.

LÄS OCKSÅ


(5)
(0)


Annons

 • Karin, Linnsens matte

  Hahaha, underbara Gunilla! <3

 • anna eriksson

  Åh vad jag älskar Sex and the City serien! Har själv hela boxen så jag kan njuta av den så ofta jag vill. Det absoluta favvo avsnittet är när Miranda blir liggande på badrumsmattan med en hemsk nackspärr o stackars Aidan (Carries pojkvän) får åka över o hjälpa henne upp! Visst är det härligt när man kan blanda en egen cosmopolitan drink i ett fint glas o hänga med tjejerna på äventyr bara genom att slänga sig i soffan o sätta på dvdn! Kram Anna E

 • Karin: Tack detsamma, fina du! <3
  Glada Tjejsnackhälsningar

 • Anna: Så kul att du också är ett Sex and the-Fan! 😀 Har sett de flest avsnitt flera gånger men man tröttnar aldrig 🙂 Ja, badrumsscenen är underbar och så alla Carries turer med Mr Big, förstås. Och – ah, det finns så många bra scener, går inte att räkna upp alla 😀
  Glada Tjejsnackhälsningar

 • Njae,ingen serie för mig är mer åt csi & crime hihi ….
  /Sommarkram finaste!

 • Fru Eriksson: Jag gillar också krimmare, har för tillfället snöat in på Navy CIS 😀 Förlåt sent svar, har varit lite i semestermode 🙂 <3
  Glada Tjejsnackhälsningar


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…