Annons
Annons


Tjejsnack med Gunilla: Vilken galet fel hobby för mig!

Alla behöver en hobby - men det gäller att välja något som passar en. Min största hobby-miss genom tiderna var när jag började rida...


Kvinna i kask som rider

En totalt förljugen bild av er krönikör Gunilla Hedenby till häst. Kolla in det stela leendet och rädslan i ögonen. Varför är hästar så höga?? Foto: Drago Prvulovic

I Aftonbladet kan man läsa om stjärnornas hobbyer. Här är några exempel:

* Tom Hanks –  skrivmaskiner.
* Katie Holmes – hemslöjd.
* Alice Cooper – golf.
* Angelina Jolie – dolkar och stiletter.
* John Travolta – har en egen flygplats.

Annons

Kanske behöver stjärnorna en lite galen hobby för att kunna koppla av från livet som megakändisar?

Under årens lopp har som sagt även jag försökt skaffa mig ett intresse. Men det är inte bara ridningen jag misslyckats med.

Simmandet övergav jag så fort jag insåg att man började med att springa upp och nerför läktarna, plus styrketräna. När det sedan var dags för själva simträningen var jag ett tioårigt storgråtande vrak.

Pysslandet inkluderade en söndrig, klibbig pappersblomma och en oidentifierbar träklump som skulle föreställa en jultomte, som jag i tredje klass, likaledes gråtande bar hem till mammas tröstande famn.

Men ridandet var värst. Efter att ha slukat hyllmil av hästböcker anlände jag glad i hågen till min första ridlektion på Jägersro travbana i Malmö. Vi började med att skritta runt och jag hade just börjat betrakta mig som nästa OS-ryttarhopp när lärarinnan sa:

– Alla som inte kan galoppera ska rida åt sidan nu.

Gärna det, men hur farao fick man hästen att vända? Förgäves ryckte jag i tyglarna och kickade i hästsidorna. Men hästskrället vägrade lyda och for i stället i väg efter sina kompisar i yster galopp. Jag glömmer aldrig känslan när världen blev en berg och dalbana och slutligen vändes upp och ner – det var när jag damp i backen och blev liggande i en kvidande hög.

Redan efter några minuter kravlade jag mig dock tappert upp. Hade läst i hästböckerna att man absolut skulle sitta upp igen direkt efter en avkastning, annars kunde man få obotlig hästskräck.

Så det gjorde jag. Vilket mod, vilken fighting spirit! Behöver jag säga att det slutade med en ny luftfärd? Min häst sprintade i väg igen, jag klamrade mig desperat fast i manen men allt var förgäves och jag damp i backen igen.

Sedan dess odlar jag en hälsosam hästskräck. Och numera satsar jag helt på läsning, tv-tittande och soffsoftande – och så mitt kära handdukssamlande förstås!

Har du någon hobby, ”galen” eller ”normal”? Har du också testat något nytt och misslyckats?

LÄS OCKSÅ

Mitt senaste  försök att rida – hela historien!

Träffa oss även på vår blogg Gunilla, Simba och Tasse!

Läs mer om Tjejsnackkrönikör Gunilla Hedenby här

Hjälp oss skapa Tjejsnack!
Mejla och kommentera, föreslå ämnen, tyck till om krönikorna, om livet, allt du känner för! Skicka gärna med ett foto! Alla införda bidrag honoreras, även de kommentarer från nätkrönikan som publiceras i tidningen. Mail: [email protected]. Brev: Allas, Tjejsnack, 205 35 Malmö.

LÄS OCKSÅ


(4)
(0)


Annons

  • anna eriksson

    Min udda hobby är att jag är filatelist dvs frimärkssamlare! Många tror att det är en mossig o tråkig hobby att samla frimärken. Där går de bet i så fall! I Frimärksklubben träffas vi en kväll i månaden. Vi är medlemmar i olika åldrar o både kvinnor o män. Oftast har vi bytesafton, närvaro lotteri och så fika förstås. Gissa om vi har det trevligt på våra möten. Allt är mycket lättsamt o skratten är många under kvällen, Oftast avslutar vi med en liten auktion. Det bästa med att samla frimärken är att själva samlandet kan se ut på så många olika vis…o att det fungera att samla i alla åldrar! Kram Anna E

  • Anna: Åh, har också varit frimärkssamlare i min barndom! Minns känslan när man satte in de vackra märkena i albumen, det blev så fint. Kul att det fortfarande samlas, i dessa mailtider måste ju utbudet ha minskat en del… Blir riktigt avundsjuk när jag läser om hur trevligt ni har. Och dessutom är ju frimärkssamlande betydligt lugnare och ofarligare än ridning, åtminstone för klumpedunsor som jag 😀
    Kram och glada Tjejsnackhälsningar


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…