Annons
Annons


Tjugotalet har kommit till Downton Abbey


Nu är det dags för gänget i Downton Abbey att kliva in i 20-talet - och våra vardagsrum.

Nu är det dags för gänget i Downton Abbey att kliva in i 20-talet – och våra vardagsrum.

Succéserien som fängslat tittare över hela världen är tillbaka med en fjärde säsong. Det blir en magnifik rivstart med stor dramatik och starka känslor, bland såväl herrskap som tjänstefolk.

När fjärde säsongen börjar, 1922, är det sex månaders sedan Lord Matthew omkom i en bilolycka på väg hem från BB där han precis träffat sin och Lady Marys son för första gången. Mary är fortfarande förlamad av sorg och har inte förmått skapa en relation till sonen George. Hela familjen gör allt de kan för att få henne komma tillbaka till livet.

Annons

Lömska planer
Robert försöker envist att skydda sin sörjande dotter från vardagens bestyr, men till gagn för vem? Under tiden fortsätter Thomas att smida lömska planer medan O’Brien gör en hastig sorti. Den nya generationen gör sig påmind i form av lilla Sybil och nytillskottet George samtidigt som gamla kända ansikten åter dyker upp i Downton.

Olyckligt äktenskap
Lady Edith uppvaktas intensivt av sin arbetsgivare och nära vän Michael Gregson, publicisten. Deras relation ser ut att ta ett nytt steg när Gregson anar en väg ut ur sitt olyckliga äktenskap och därmed en möjlighet för honom att Edith att vara tillsammans.

Passionen bubblar
Under tiden är tjugotalet i full sving och förändringens vindar sveper genom landet. Kusin Rose, som numera bor hos familjen Crawley, suktar alltjämt efter Londons glitter och glamour, något som ställer till det för familjen. Samtidigt dyker en gammal vän till mr Carson upp. Och en trappa ner bubblar passionen och unga hjärtan riskerar att krossas.

En julspecial av Downton Abbey kommer i december.

I rollerna: Jim Broadbent, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Maggie Smith, Jim Carter, Brendan Coyle m.fl.

Downton Abbey: Lördag 2 november, kl 21.30. SVT1

 

 


(0)
(0)


Annons

  • Liselotte

    Äntligen!!!! Bland det bästa som gjort.


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…