Annons
Annons


Chokladpaj med rårörda hjortron

En efterrätt att imponera med! De syrliga hjortronen bryter av mot den härligt lena och söta chokladen.


Chokladpaj med rårörda hjortron.

Chokladpaj med rårörda hjortron.

6–8 port
Tid: Beredning ca 30 min + 25 min gräddningstid + marinering över natten

Botten:
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
1 äggula

Fyllning:
2 dl vispgrädde
150 g mörk choklad av bättre kvalitet

Annons

Rårörda hjortron:
250 g hjortron
2 msk rom
ca 1 dl socker

Garnering:
chokladdekor
citronmeliss

Till servering:
vispad grädde

1. Blanda degen snabbt i en matberedare eller för hand. Kavla ut degen, lägg i en pajform med löstagbar botten (ca 23–24 cm i diam). Nagga och sätt in i kyl ca 30 min. Grädda bottnen i 200° ca 25 min eller tills den har fått lite färg och ser spröd ut.
2. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen, rör ner hackad mörk choklad tills den har smält. Häll smeten i formen, bred ut den jämnt. Låt stelna i kyl.
3. Rör ihop hjortron, rom och socker. Låt stå och smälta samman i kyl över natten. Garnera med köpta eller hemgjorda chokladdekorationer och citronmeliss. Servera med vispad grädde.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(31)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

  • karin i tullinge

    Finns det nått godare än hjortron, så denna desetert är god, ska prova själv nångång.
    mvh karin i tullinge.


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…