Annons
Annons


Tjuvar och rökare stör på stranden


Strandtjuvar och rökare är det som folk ogillar mest på stranden. Äldre badgäster stör sig mer på vattenskotrar och hundar. Yngre tycker rökarna är mycket värre.

Dessa varma sommardagar spenderar många sin tid på stranden. Men där finns en hel del saker som vi stör oss på. En undersökning från försäkringsbolaget If visar att strandtjuvarna är de största ”hatobjekten” på stranden. Därefter kommer de som röker i närheten.

Annons

Under förra året anmäldes över tusen strandstölder till polisen och mörkertalet beräknas vara stort. I undersökningen framkommer också att det man stör sig på skiljer sig åt beroende på hur gammal man är. Ju äldre man är ogillas vattenskotrar mer. Även lösa hundar är något man uppskattar mindre med åren. Yngre tycker istället att rökare och försäljare är värre. Men att grilla på stranden tycker de flesta är ok.

– Ofta är det yngre som kör vattenskoter så det är inte så förvånande att de också är mer accepterande men att de yngre stör sig på cigarettrök var en positiv överraskning, säger Kajsa Svärd, presskontakt på If.


(0)
(0)


Annons

 • knut anderberg

  De flesta rökare försöker ta hänsyn till andra på stranden.
  Däremot retas de flesta av alla fimpar som stoppas ner i sanden.
  Ett tips för rökare som bryr sig är de små luktfria fickaskkopparna som finns att köpa på nätet.
  Kolla på http://www.cigbuster.se
  Det har jag gjort.

 • Anna-Stina

  Jag kan inte alls hålla med om att rökare tar hänsyn. Själv är jag superkänslig för rök och tål inte minsta lilla innan jag säckar ihop med andnöd. De flesta rökare tycker att jag inte har att göra på offentliga platser. Och sanningen är ju att jag inte Kan vara på offentliga platser för det mesta. Men jag har ett bra tips till alla er som röker men känner för att vara lite hänsynsfulla: Idag på en liten strand såg jag en kille som använde sig av en e-cigg. Heder åt den gossen! Han gjorde mig väääldigt glad:-)


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…