Annons
Annons


Tofflor för välgörenhet


Stickad välgörenhetstoffla

I sin höstkollektion 2010 har Jumperfabriken tofflor som är ett välgörenhetsarbete till förmån för rumänska barn. Jumperfabriken stödjer ett projekt i Rumänien där mammor, mormödrar och farmödrar virkar tofflorna för hand. Den svenska fabriken Ivanhoe har bidragit till projektet med garn i rent ull.

Annons

– Vi kom i kontakt med initiativtagaren till detta projekt i Rumänien när Lee Saville i vintras kom upp till vårt kontor och berättade om sitt projekt. Vi kände genast att detta vill vi stödja! Att kunna hjälpa andra kvinnor och barn är något vi vill och här kunde vi förena vår passion för hantverk, berättar Carina Zervakos på Jumperfabriken.

Lee Saville är en före detta affärsjurist från London som efter att han kommit hem till England efter ett besök i Rumänien inte kunde leva med vetskapen om att det här i Europa fanns så många fattiga och hemlösa barn. Han ville försöka göra något åt situationen för dem.

Organisationen han startat heter Networks och den stödjer fattiga och utsatta människor i Rumänien. En del av organisationen, Dece, har startat tillverkning av mössor och det är genom dem som Jumperfabriken nu producerar tofflor. Läs mer om organisationen här.

Tofflorna, som kostar 249 kr, kommer att säljas hos Jumperfabrikens återförsäljare samt i deras webshop.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…