Annons
Annons


Mauro Scocco – ett stycke svensk popklassiker!

Mauro Scocco är inte så glad för att synas i rampljuset. De senaste årens liveframträdande kan nästa räknas på ena handens fingrar. Men ikväll spelar han och samtalar med vännerna Wij och Kleerup om högt och lågt.


Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco. Foto: Barracuda Film & TV

Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco. Foto: Barracuda Film & TV

Mauro Scocco bildade 1980 gruppen Ratata 1980 tillsammans med några klasskamrater medan de gick på Östra Real. 1983 reducerades gruppen till en duo med Johan Ekelund och mauro Scocco. Ratata hade hits som ”Jackie”, ”I dina ögon” och ”Så länge vi har varann” (tillsammans med ABBAs Anni-Frid Lyngstad).

Solokarriär

Senare gjorde Scocco solokarriär och fick framgångar med låtar som ”Sarah”, ”Till dom ensamma”, ”Nelly”, ”Långsamt farväl” och ”Överallt”.

Annons

Scocco har även skrivit och producerat musik åt andra, till exempel Lisa Nilsson, som han bland annat skrev låten ”Himlen runt hörnet” för. Han var 1988 producent för Eldkvarns framgångsrika album Kungarna från Broadway.

Gammal & nytt

Mauro Scocco har knappt uppträtt live de senaste 25 åren. Men ikväll spelar Tomas Andersson Wij med Andreas Kleerup och Mauro Scocco. Tomas och Andreas talar om gud och döden och framför klassiker som ”What a wonderful world” och ”Longing for Lullabies”.

De pratar också om Mauros gamla låtar och de spelar nya låtar som ”Det här ögonblicket” och gamla hits som ”Sarah” och ”Landet vi föddes i”.

Tomas Andersson Wij spelar med…: Fredag 8 april, kl 22.00 i SVT1

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…