Annons


Läcker glutenfri bjudpaj med fetaost

Bjud på härlig vegetarisk paj fylld av smakrika grönsaker och smarrig ost. Ett perfekt sätt att sätta guldkant på vardagen eller starta helgen.


Två sorters ost sätter extra god smak på den glutenfria pajen.

Tomatpaj med pesto och fetaost

6 port
50 min
540 kcal/port

3 dl bovetemjöl
100 g smör

Fyllning:
1/2 röd paprika i bitar
1/2 gul paprika i bitar
1 rödlök i bitar
300 g små plommontomater
1 kruka hackad basilika
1/2 dl grön pesto
3 ägg
2 dl grädde
2 dl riven västerbottensost
1 dl fetaost i tärningar
1 tsk hackad rosépeppar

Annons

1. Blanda mjöl och smör och tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diam. Nagga och förgrädda i 150°, 10 min.

2. Lägg alla grönsaker i pajformen. Strö över basilika och bred på pesto.

3. Vispa ägg, grädde och ost. Häll det över pajen. Strö på rosépeppar. Grädda i 200°, ca 30 min.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Glutenfri kycklingpaj med bacon

Ulrikas kickstart ger dig färdiga scheman med kaloriberäknade recept för dagens alla måltider. Enkelt och lätt att följa! Boka dig idag!


(0)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…