Annons
Annons


Tomten populärast i Luciatåget


barn utklädda till tomtar

Mörkret sänker sig, vi tänder ljus och det känns mysigt att få kura ihop sig inomhus i väntan på vinterns många höjdpunkter. Musik, pepparkaksbak och julförberedelser hör julen till och bidrar till julkänslan och julen innebär även trevliga möten med familj och vänner. En av de vanligare är då föräldrar samlas på förskolor och i skolor för att fira en av årets största högtider – Lucia, och enligt en undersökning deltar en klar majoritet av föräldrarna på sina barns Luciafiranden.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

December betyder oftast fullt upp för många familjer – julklappar ska inhandlas och glöggkvällar och Luciafiranden ska avhandlas. En hel del känner stress inför julen men för många är det en tid tillsammans med familjen och främst med barnen i fokus. Hela 94 procent deltar i barnens luciafirande på förskolan/skolan och 95 procent tycker att det är mysigt och att det bidrar till julkänslan. Lucia, tomte, pepparkaksgubbe, stjärngosse eller tärna, det är frågan som föräldrar och barn ställer sig varje år och enligt en undersökning från Pampers är att det är roligast att klä ut sig till tomte

Oavsett om julen förknippas med stress eller harmoni är det en familjehögtid för de flesta som firar jul och 49 procent av de som deltog i undersökningen väljer att fira med hela släkten och 42 procent stannar hemma och firar i liten skala tillsammans med familjen. För många är jul lika med julklappar och vad för klappar man bör köpa råder det delade meningar om. Så många som 44 procent köper och anser att det är viktigt med pedagogiska julklappar medan hela 48 procent tycker inte att det spelar någon roll, endast 8 procent tycker inte alls att pedagogiska julklappar är viktigt.

Trots årliga diskussioner om överkonsumtion under juletid visar undersökningen att 41 procent av föräldrarna köper mellan 5-10 julklappar till sina barn och hela 33 procent köper 10 julklappar eller fler. 45 procent lägger 500kr till 2000kr på julklappar och 37 procent spenderar mellan 2000kr och 5000kr på julklappar till barnen.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…