Annons
Annons


Toppgott!

Planera för påsken! Baka en saftig mjuk kaka och toppa med ett silkeslent täcke av grädde och vit choklad. Dekorera med godisägg.


kaka med chokladtacke
Mjuk kaka med vit choklad

8–10 bitar
Tid: ca 1 tim

2 ägg
2 dl strösocker
80 g smält smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Topping:
1/2–3/4 dl grädde
100 g vit choklad
sockerdekor
ev marsipanägg

Annons

1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smält smör växelvis med mjölken. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner under omrörning.

2. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 1 1/2 liter) Grädda i 175° i ca 40 min, prova med sticka så att kakan inte är kladdig. Låt stå lite och stjälp sedan upp den.

3. Koka upp grädden och dra från värmen, rör ner chokladen tills den har smält. Ställ kallt för att stelna. För ett fluffigt resultat, vispa med elvisp.

4. Garnera kakan med chokladgrädde, sockerdekor och ev marsipanägg.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson


(11)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…