Annons
Annons


Torpet blev en hästgård

I veckans Allas (nr 18) har vi ett reportage från familjen Jönssons härliga hem utanför Munka Ljungby i nordvästra Skåne. Det var så många inspirerande bilder att alla inte fick plats. Därför bjuder vi på några till här.


 

hastgard

När Marika och Jörgen köpte huset bestod det endast av huskroppens två mittenpartier. I dag har det byggts till i bägge ändar samtidigt som det har breddats.

Familjen

Familjen Jönsson samlad framför klätterhortensian.

Annons

mmm

Biblioteket fungerar även som hemmakontor. Det tog flera dagar att handmåla golvet med fyra olika linoljefärger. Men snyggt blev det!

Sidobord

När Marika fyllde år fick hon två gustavianska 1700-talsstolar av sina föräldrar. Bordet är köpt under auktionsveckan i Gagnef och hästbilden är en skolplansch.

mmm

På bänken som fungerar som ett bord står en vacker metallampa gjord för levande ljus. Fäbospannen kostade en förmögenhet på sommarauktionen då Marika och en annan kvinna bjöd över varandra.

mmm

I huset finns många gamla saker som är sköna att vila blicken på. I förgrunden en stegstol som också fungerar som bokhylla. Den antika tramphästen lekte ungarna mycket med när de var små. Rokokobordet står framför ett löst fönster som blev över.

mmm

Skänken i köket ropade de in de på en auktion, den var då målad i rött, grönt och orange. Extrastolarna kommer från Leksand.

mm

I tallrikshyllan står en dokumentportfölj med alla papper om gården som den var från början, en bit historia.

dörrar

De vackra innerdörrarna i stora salen är köpta på Qvesarums byggnadsvård som i sin tur hittat dem i Spanien där de kom från ett rivningshus.

Foto: Johan Lotand

 

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…