Annons


Ulrikas läckra torskgratäng

På en botten av frästa rotsaker vilar den mjälla torsken toppad med en krämig röra av kaviar och purjo. Snabbt, supergott och enkelt.


Lättlagad torskgratäng med härliga smaker.

Torskgratäng

452 kcal/port
4 port
30 min

600 g fryst torskrygg
2 palsternackor
2 morötter
100 g sockerärter
1/2 msk olivolja
salt, svartpeppar
1 liten burk crème fraiche
3/4 dl kaviar (Kalles)
1 dl strimlad purjolök
2 msk hackad dill

Annons

Garnering:
purjolök och dill

1. Tina torsken.

2. Skala och skär palsternacka och morötter i små tärningar. Skär ärterna i små bitar. Bryn grönsakerna i olja några min. Salta och peppra.

3. Lägg i en ugnsfast form. Placera torskfiléerna över.

4. Blanda crème fraiche med 
kaviar, purjolök, dill, salt och peppar. Bred det över fisken. Sätt in i ugn, 200° ca 20 min.

5. Strö på strimlad purjolök och garnera med dill.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Fiskgratäng med räkor

Alla mina kurser är baserade på lågkolhydratkost, de få kolhydrater vi äter under kurserna kommer främst från grönsaker som vi äter rikligt av. Läs mer här


(141)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…