Annons


Festlig torskgryta med räkor från Ulrikas hälsokök

Fräscht och läckert på 20 minuter! Fixa torskgryta med broccoli och squash. Toppa med räkor och apelsin. Gott att längta efter!


Vardagsgod torskgryta att längta efter.

Torskgryta med räkor

4 port
20 min
550 kcal per port

10 cm strimlad purjolök
1/2 skivad broccoli
1/2 strimlad squash
1 1/2 dl grädde
1 dl vatten
1 tärning fiskbuljong
600 g fryst torskrygg
salt, peppar
2 apelsiner, skalade
150 g räkor i lag
1 dl gröna ärter
gräslök

Annons

1. Bryn purjo, broccoli och squash i smör någon minut.
2. Tillsätt grädde, vatten och smulad buljongtärning.
3. Skär torsken i bitar och lägg den i grytan. Salta och peppra och sjud några min tills fisken är färdig.
4. Skär ut filéer av apelsinerna. Pressa resten av apelsinsaften i grytan.
5. Vänd ner räkor och ärter. Garnera med apelsin. Strö på gräslök.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova fler rätt erfrån Ulrikas hälsokök. Klicka här!

Under 2 veckor får du färdiga inköpslistor, nyttiga och enkla maträtter samt daglig coachning!
Boka dig på Ulrikas kickstart Xtreme – 2 veckor onlinekurs för 398 kr. Klicka här


(27)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…