Annons
Annons


Trädgårdsfest på Sofiero

Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero är en av Sveriges största blomster- och trädgårdsarrangemang. I Europas vackraste park sjuder inspiration och trädgårdstrender, idéer och kunskap kring trädgårdar. Sofiero vill visa att trädgårdar inte bara är till för experter. Även trädgårdsnybörjare kan göra stordåd på sina balkonger, täppor och trädgårdar.


trädgårdsfest på Sofiero

I helgen är det stor trädgårdsfest på Sofiero. Foto: Daniela Rogosi.

Årets trädgårdsfest fokuserar på växter och odlande. Här finns en mötesplats för trädgårdsägare, balkongodlare och alla som gillar blommor och odling. Hitta unika krukor, konsthantverk och närodlade delikatesser att köpa med dig hem.

Annons

Den stora nyheten för i år är Sofiero 1st International Land Art Festival. För första gången på svensk mark äger en Land Art tävling rum.

Land Art är en internationell konstföreteelse där naturen bestämmer förutsättningarna. Tio konstnärslag från Danmark, Frankrike, Kanada, Nederländerna, Norge, Schweiz, Singapore, Sverige och Taiwan skapar konst av vad Sofiero slottspark har att erbjuda. De har helgen på sig och på söndagen utses vinnaren av publiken.

Guide i trädgårdarnas Mecka är ingen mindre än Henrik Torehammar. Henrik hörs ofta i SR P3 ’Brunchrapporten’ och ’Korrerapporten’. Han kommer att fråga våra inbjudna trädgårds – och odlarkunniga specialister och ta reda på allt vi vill veta om idéträdgårdarna, blommorna, idéerna och vilken plats de har i världen.

Var: Sofiero slottspark, Helsinborg.

När: 26-28 augusti, klockan 10-18.


(2)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…