Annons
Annons


Trädgårdsfrossa i norr


trädgårdsaktiviteter i lappmarken

Blomster-Lottas trädgård i Ammarnäs återinvigs helgen den 9-10 augusti.

Nu utbryter rena rama trädgårdsfrossan i lappmarken! Mellan den 1-10 augusti pågår gröna aktiviteter från västerbottenskusten till lapplandsfjällen!

Under tio dagar i början av augusti kan alla trädgårdsälskare njuta av en trädgårdsrajd, gardenparty, återinvigning av en törnrosaträdgård, föredrag, guidningar, växtförsäljning – allt som hör odlarlivet till.

Annons

Det börjar fredag den 1/8 med Riksförbundet Svensk Trädgårds sommarmöte i Umeå & Lycksele på temat ”Hortikultur i Växterbotten”. Fredag-lördag ligger programpunkterna i Umeå med besök i Umeås splitternya parker i centrum och Arboretum Norr, utdelning av kungliga medaljer samt privata trädgårdar av hög klass.

Sommarmötet fortsätter på söndag 3/8 i Lycksele. Där väntar Trädgårdsdag & Gardenparty på Lapplands Kulturbotaniska Trädgård, med föredrag, växtförsäljning, blomsterkonsert, guidningar och samisk mat.

Direkt efter gardenpartyt tar Trädgårdsrajden vid. Under hela vecka 32 öppnas trädgårdar i lappmarken för besökare och bjuder på allt från naturträdgård, konstnärsparadis, grönsaksodling, växthusoaser och makalösa dammkreationer till fjällnära odling och en Kålgruva!

Trädgårdsrajden anländer till sist till Ammarnäs, där återinvigningen av Blomster-Lottas trädgård väntar helgen 9-10/8. En törnrosaträdgård som varsamt kyssts till liv igen. Det blir musik med nyskrivna sånger till trädgårdens ära, guidningar, föredrag av alpinväxtexperten Magnar Aspaker från Norge, växtförsäljning och en hortikulturell vandring genom byn.


(113)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…