Annons
Annons


Tre snabba sillar till påsk!

Svårare än så här är det inte att göra sin egen goda sill till påsk! Duka upp en hel buffé eller hitta din favorit bland våra läckra recept.


sill

 

Lyxigt med rom!

Lyxigt med rom!

Vårlig sill med rom och dill

6 port
Tid: 15 min

1 pkt 5-minuterssill, 420 g
1 liten finhackad rödlök
2 dl gräddfil
50 g röd stenbitsrom
2 msk hackad dill

Garnering:
rom, dill, lök

Annons

1. Ta upp sillen och låt den rinna av. Skär den i gaffelbitar.
2. Finhacka lök. Blanda med gräddfil, rom och dill. Spara lite dill till garneringen.
3. Blanda ner sillen i såsen. Garnera med dill, rom och rödlök vid servering.

Gilla Allas.se på Facebook

 

 

Provensalsk sill

basilikasill

Läcker sill med smak av basilika.

6 port
Tid: 15 min + 1 tim i kyl

1 ask 5-minuterssill, 420 g

Sås:
1 dl crème fraiche
1/2 dl kesella
1 msk lättmajonnäs
2 msk chilisås
1/2 krm kajennpeppar
1 pressad vitlöksklyfta

1. Låt sillen rinna av i en sil. Spadet ska inte sparas. Skär sillen i bitar
2. Blanda såsen i en skål. Rör ner sillen.
3. Låt sillen gärna stå svalt till nästa dag, men den går bra att servera redan efter 1 tim.

 

 

Currysill

God, kryddig smak får sillen av curry,

God, kryddig smak får sillen av curry.

6 port
Tid: 10 min

1/2 gul lök
1/2 äpple
2 dl lättmajonnäs
1/2 dl lätt-crème fraiche eller turkisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 msk curry
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
2 burkar hela matjessillfiléer à 125 g, avrunnen vikt

1. Skala och finhacka lök och äpple. Blanda alla ingredienserna utom sillen.
2. Skär sillen i ca 1 1/2 cm breda bitar.
3. Lägg ner sillen i såsen.
4. Servera med dinkelknäcke.

 

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

 


(24)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…