Annons
Annons


Tre trädgårdstrender 2016

Nästa års trendspaning för hem och trädgård är i full gång. Och vi kan avslöja att det lutar åt både romantik och dramatik – och gärna lite praktiskt, grönt och ätbart. Elmia Garden och Blomsterfrämjandet har koll på trädgårdstrenderna för 2016. Blommor är chict!


Dark Forest

Dark Forest står för mystik och skräckromantik, mustiga skogsfärger möter blodröda blommor och coola bladverk i spännande kombinationer. Foto: Elmia

Här tipsar vi om tre stora trädgårdstrender för nästa år är. Det är Dark Forest, Blomster Coiture och Stadsodlarens Trädgård. Tre helt olika inriktningar, men samtidigt också tydliga tidsmarkörer.

Annons

 

Blomster Couture

Blomster Couture står för milda pasteller och en lite gammaldags romantisk ton.

Dark Forest…

… står för mustigt och uttrycksfullt. Mystik, skräck, brasa, skog, smide och melankoli. Träd, buskage och mörkbladiga växter ger rätta känslan. Tänk blod och sammet så hamnar du rätt – mörka, starka färger med växter som mörkröda rosor, alunrot, murgröna, nejlika, cyklamen, begonia, dahlia och palettblad. Spännande och läckra kombinationer väntar den som vågar mixa sig fram med färg och form, låta coola bladverk lyfta fram lysande färger, gärna ihop med brons och svarta textilier.

Gilla Allas.se på Facebook

Blomster Coiture…

…Mode ❤ blommor! Blommorna återfinns på kläder, mattor och accessoarer. Årets matta på Elle decorations gala blev exempelvis romantiska ”Fleure”. Stort är pudriga pasteller och klassiska svenskodlade krukväxter. Milda färger kombineras med marmor, guld, glas och mässing och ger en känsla av både romantik och lyx. Bland växttipsen finns till exempel pärlhyacint, suckulenter, fuchsia, kornettblomma, rosenskära, blåklint och jätteverbena.

 

Stadsodlarens trädgård

Stadsodlarens Trädgård är en trend som stadigt fortsätter att växa, att odla för att äta och gärna också ta tillvara gammal kunskap.

I Stadsodlarens trädgård…

… kommer de klassiska gamla växterna allt mer i fönster och på balkong. Vi odlar egna bär och grönsaker och umgås kring odlingen. Fröföretaget Impecta berättar att fröer av ätbara växter nu efterfrågas mer än blomsterfröer som tidigare varit betydligt större.Det lyser av pelargoner och växter som ger något ätbart, grönsaker och kryddor, i härliga mixer. De ljusa färgerna kombineras gärna med material som zink och juteväv. Och kunskapen om ursprung står i centrum, att veta vad och varför man odlar.

 

 

 

 

 

Allt enligt Elmias trädgårdsmässa.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…