Annons


Trendspaning – så reser vi i sommar


Många planerar att åka till Kiev i sommar för att titta på fotbolls-EM.

I sommar är det hotell med egen pool som gäller när svenskarna planerar semester. Årets vinnare är Turkiet och med fotbolls-EM i sikte heter uppstickaren Kiev. Detta och sommarens fem restrender presenteras i Resiabarometern för sommaren 2012.

Annons

Sommarens hetaste destinationer

Turkiet är det land som lockar till sig flest svenskar den här sommaren och i bokningarna syns ett tydligt uppsving för Bodrum. Ny på topp fem är USA, som med en fortsatt låg dollar slår ut länder som Frankrike och Italien. Fotbolls-EM drar också många svenskar till Kiev i sommar.

1. Turkiet (1) 2. Spanien (3) 3. Grekland (2) 4. Cypern (4) 5. USA (NY)

Sommarens fem restrender

Me-tailing – skräddarsydda resor. I sommar går trenden mot skräddarsydda resor med olika kombinationer och mer unika upplevelser. Intresset för en personlig rådgivare som kan hjälpa till att pussla ihop resan ökar. Cirka 20 procent av svenskarna är ganska eller mycket intresserade av att använda sig av en personlig rådgivare som hjälper till att planera och välja semesterresan.

Rum med egen pool. Tillgång till poolen direkt från rummet, eller ett boende med helt egen pool är inte längre enbart en lyxvara på de dyrare hotellen utan lockar även på mellanklasshotellen. 80 procent kan tänka sig att betala extra för att ha ett rum med egen pool den här sommaren.

Fler lokala flygavgångar. Lokala flygavgångar är trenden bland charterleverantörerna och bokningsstatistiken visar ett tydligt mönster – resmål med avgångar från den egna staden efterfrågas mest.

Edutainment. Trenden att vilja ha mer än bara sol och avkoppling fortsätter och en utveckling av kombinationsresorna är resor där möjligheten att lära sig något nytt står i fokus. Vi kommer att se mer av ”Edutainment” – resor med avancerat innehåll och program. Drygt 25 procent uppger att det viktigaste man vill få ut av resan är att lära sig nytt eller odla sina intressen.

Hissa och dissa. Att ta del av omdömen från personer som verkligen har besökt resmålen och bott på hotellen blir allt viktigare. Allt fler väljer också att själva dela med sig i olika forum när de är tillbaka. Vi gillar, delar, hissar och dissar.


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…