Annons
Annons


Trivs du bäst med lite stök? Då kan du vara ett kreativt geni!

Allt omkring oss måste inte vara välstädat och prydligt. Att leva med lite röra kan till och med uppmuntra till kreativitet och mod, visar nya rön.


Kvinna på golvet bland kläder.

Lite röra är bara hälsosamt, menar forskarna.

Lite kläder här och lite skor där. Det skadar väl ingen att allt inte hänger på galgar eller står perfekt uppradat?

Tidigare har stökiga personer ofta betraktats som lata. Men nu visar nya rön att det till och med kan vara sunt att leva med lite oordning.

Annons

Det är den amerikanske forskaren och skribenten John Haltiwanger som tagit de stökiga i försvar och hävdar att ostrukturerade människor inte alls behöver vara lättjefulla. En rörig utsida innebär inte nödvändigtvis ett rörigt inre, poängterar han.

Gilla Allas.se på Facebook

John Haltiwanger listar dessutom tre starka personlighetsdrag hos folk med lite stök omkring sig.

1. Du välkomnar förändring
En välstädad och organiserad omgivning kan vara både vacker och nödvändig i vissa sammanhang, medger John Haltiwanger. Men människor bör också lära sig att omfamna kaos, eftersom ingenting förblir prydligt och städat för evigt. Allt går förr eller senare tillbaka i oordning. Det är universums naturlag.

2. Du hittar inspiration i röran
Flera kända och framgångsrika personer har varit riktiga slarvpellar. Detta gäller till och med det stora geniet Albert Einstein. Kanske kan framgångarna bero på att en rörig miljö bidrar till att öka kreativiteten, enligt forskning från University of Minnesota. Ordnade miljöer däremot, visar sig uppmuntra konventioner och säkert spelande.

3. Du är modig och spontan
I stället för att oroa sig för detaljer, tenderar stökiga personer att fokusera på helheten. Enligt John Haltiwanger gör det dem mer äventyrliga och villiga att ta risker. Så inspireras av din miljö och tänk inte att du måste städa just nu, understryker John Haltiwanger. Det behövs både ordning och kaos för att upprätthålla balans.

Läs också: 9 matvaror du kan städa med!

Källor: Elite Daily och The Huffington Post

LÄS OCKSÅ


(1.95k)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…