Annons


TV 4 stänger av Martin Timell efter anklagelserna

Efter anklagelser om trakasserier har TV4 valt att ta Martin Timell ur tjänst och lyfta ut "Äntligen hemma" ur tablån. "Jag har inte fattat att mitt beteende har varit grovt föråldrat", säger Martin Timell till Expressen


Martin Timell har tvingats ta time out från TV4. Bild: IBL

Under den stora #metoo-kampanjen har kvinnor över hela världen berättat om övergrepp de utsatts för av män. Avslöjanden som i flera fall handlat om högt uppsatta män som missbrukat sin ställning. Sverige är inget undantag.

Annons

I svallvågorna av de berättelserna har även andra missförhållande kommit till ytan

Under veckan som gått har det bland annat inneburit att TV4-succén ”Äntligen hemma” hamnat under lupp och speciellt programledaren Martin Timell.

Gilla Allas.se på Facebook

Källor ur produktionen har berättat om hur Martin Timell haft en rasistisk, homofobisk och sexistisk jargong under produktionen, skriver Expressen.

Anklagelserna handlar också om kränkande tafsande som ska ha skett mot åtminstone två kvinnor. Bland annat i samband med en fest på programledarens sommarställe.

Under veckan som gått har TV4 agerat på uppgifterna.

På fredagen kom beskedet att Martin Timell tagits ur tjänst.

– De uppgifter och anklagelser som nu framkommer är så pass allvarliga att vi beslutat att tills vidare lyfta den aktuella programprofilen ur tjänst. Vi måste gå till botten med de här anklagelserna, både från vår egen och produktionsbolagets sida. Nu kommer vi att utreda det här vidare i lugn och ro, och mer än så kan jag inte säga om vad som sker framöver, säger TV4:s innehållsdirektör Åsa Sjöberg i ett pressmeddelande.

”Chockad”

Programmet ”Äntligen hemma”, som skulle sändas på måndag, har lyfts ur tablån.

Martin Timell har en lång karriär i TV och har varit en av TV4:s starkaste profiler.

I en intervju med Expressen får han kommentera anklagelserna.

– Jag är chockad över att jag har gjort så mycket fel. Jag har alltid gått in för att roa, dra skämt som ibland har gått över gränsen, och jag har inte fattat att det har gjort folk illa, säger Martin Timell som medger att han dragit skämt som varit såväl sexistiska som rasistiska och homofobiska.

Det beteendet kommenterar Martin Timell med att han har en förlegad humor och att han inte insett detta.

– Jag har inte fattat att mitt beteende har varit grovt föråldrat. Jag har inte haft några onda avsikter men jag har skött det jävligt klantigt

Har sökt terapi

Martin Timell uppger att han inte minns att han skulle ha klappat en kvinna ur produktionen på rumpan under inspelningarna av ”Deal or no deal” för elva år sedan men säger att det kan stämma.

Han menar att det inte varit avsett som sexuella trakasserier men inser, såhär i efterhand, att han gjort fel.

– Det är klart som fan jag ber om ursäkt för det också. Jag har gjort saker som jag inte har menat något illa med, säger han till Expressen.

Programledaren uppger att han nu sökt terapi för att komma till rätta med sitt beteende. Han vill dock inte kommentera anklagelsen om kränkningen på festen närmare.

Läs också: Carola om övergreppen: ”Det tog många år innan jag vågade berätta”


(189)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…