Annons
Annons


Två av tre svenskar har fått julklappar som de aldrig använt


blocket

Nu inleds svenska folkets traditionella fulklappshandel på Blocket där oönskade julgåvor säljs vidare. Enligt Blockets undersökning uppger två av tre svenskar att de har fått julklappar de aldrig använt. Samtidigt säger över hälften av de tillfrågade att de kan tänka sig att sälja vidare julklappar på Blocket.

Annons

I fjol annonserade svenska folket ut prylar på Blocket till ett värde av 92 miljoner kronor under mellandagarna. I år verkar trenden hålla i sig. Redan under julafton började de första annonserna med oönskade julklappar dyka upp på Blocket.

– Under mellandagarna kan man hitta många annonser på Blocket där sprillans nya prylar säljs vidare. Det mest vanliga är elektronik då det fortfarande har ett mycket bra andrahandsvärde i obruten förpackning, säger Annette Karlberg, presschef på Blocket.

Årets fulklapp ser ut att bli en telefon. iPhone 6 släpptes under hösten, vilket lett till att många fått nya telefoner i julklapp. I vissa fall kanske rätt modell redan var inhandlad och i andra fall kanske man önskade sig en annan modell.

Men det är också mycket annat som säljs, bland annat leksaker, kläder och skor. Helt nya prylar som annonseras ut har i regel ett pris som är 20 procent billigare än i butik, men man kan så klart ha chans att göra ännu bättre fynd än så.

Tips när du ska sälja prylar efter jul:

1. Sätt ett bra pris
Titta vad andra har satt för pris för liknande prylar och sätt priset därefter. För snabbare försäljning, sätt ett lägre pris. 80 procent av nypriset kan vara ett riktmärke för prylar i obruten förpackning.

2. Rubrik & Annonstext
Skriv en tydlig och saklig rubrik. Tänk sedan vad du skulle behöva veta om det var du som köpte prylen. Information som mått, färger, prestanda och liknande är bra att ha med. Om du säljer en helt ny pryl, använd ord såsom ”oanvänd”, ”obruten förpackning”, ”nyköpt” eller liknande som folk kan tänkas söka på för att fynda.

3. Använd en bra bild
Placera din pryl mot ren miljö en neutral färg som gör att bakgrunden inte tar fokus från det du vill sälja. Använd gärna en färg som bryter mot prylen så syns den tydligare.
Försök fotografera med dagsljus i så mycket medljus som möjligt för att visa din pryl bra. Tänk på att detaljer på mörka föremål kan vara svåra att se på bild om inte ljuset är bra.
Kolla så din bild är skarp innan den publiceras, suddiga och oskarpa bilder fångar inte köparens intresse lika väl.
Har du möjlighet att ta en inspirerande bild där din pryl får ta plats i sin naturliga miljö har du mycket att vinna på detta försäljningsmässigt. Kanske en bild av snowracerna i pulkabacken?
Med flera bilder ökar chanserna att få prylen såld snabbt. Om det handlar om en obruten förpackning behövs oftast bara en bild.

Topplista över oönskade elektronikprylarna som hamnade på Blocket efter förra julen:

1. Samsung Galaxy

2. iPhone 5

3. iPhone 4

4. iPad

5. Xperia

6. MacBook

7. Wii

8. ps4

9. Samsung tv

10. Kitchenaid

 

Undersökningen är utförd av HUI Research på uppdrag av Blocket. 1000 personer i åldern 18-75 år deltog i den riksrepresentativa undersökningen under november månad, 2014.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…