Annons
Annons


Ulrika Davidsson var i usel form och vägde nästan 100 kilo

Sedan dess har Ulrika gått ner 30 kilo och hjälpt hundratals andra till bättre hälsa. I Allas kommer hon att dela med sig av sina bästa tips och recept. Och hon vet att det inte finns någon universalmetod som passar alla – var och en måste hitta sin kostplan för att lyckas. Här berättar Ulrika om några av de viktiga punkterna i sitt liv.


 Allas nya medarbetare – kostrådgivaren Ulrika Davidsson

Allas nya medarbetare – kostrådgivaren Ulrika Davidsson

Övervikten gav kostexperten ett helt nytt liv

Av Maria Wigur
 Foto: Malte Danielsson

Startpunkt:

Arbetslös och nyss hemkommen från en 
jordenruntresa. Ulrika, 21, visste inte riktigt vad hon ville. Ett jobb som au pair hos en svensk familj i Luxemburg dök upp. Lämna och hämta barn i skolan och laga mat stod på schemat.
– Min mamma undrade förstås hur det skulle gå 
eftersom jag inte kunde laga mat.
Mamma hade rätt, men Ulrika hade en plan.
– Jag tittade i veckotidningar som Allas och Året Runt. Där fanns det massor av mat som såg god ut. Jag bläddrade, klippte och klistrade in i en pärm som jag tog med mig när jag åkte.
Pärmen blev nyckeln till framgång.
– När jag lämnat barnen i skolan hade jag hela dagen på mig att handla och laga maten som skulle serveras på kvällen. Vad jag inte visste var att familjen tidigare levt på färdigrätter. Så de uppskattade allt jag gjorde – och tyckte att jag var 
väldigt bra på att laga mat.

ulrikas-halsokok-jeansLjuspunkt:

Jag var 30 år och vägde nästan 100 kilo. Under lång tid hade jag ätit för mycket gott och var i dålig form. 
Vi skulle ha kickoff på jobbet och jag hade köpt nya jeans i storlek 50. Ursnygga. Det var i slutet av januari. I februari 
satte jag igång med lågkolhydratskost efter att ha läst om Atkinsmetoden. Bort med ris, pasta och bröd, in med majonnäs, grädde och smör. Jag började må bra och tyckte att det var lyxigt att äta omelett eller fet yoghurt till frukost. Jag höll mig mätt och suget försvann. Receptpärmen åkte fram igen och jag började laga 
annan mat, köpte andra råvaror än tidigare och gick ner 
30 kilo.

ulrikas-halokok-lagkolhydratkostHållpunkt:

Lågkolhydratkost! 
Det är utgångspunkten för allt jag gör i mitt jobb. Sedan kan den se olika 
ut till innehåll – LCHF, GI, 5:2, AB0-
metoden, detox – den finns med och får mig att fortsätta må bra.

Vändpunkt 1:

Efter att jag gått ner så mycket i vikt blev jag frälst och tyckte att alla skulle prova. Eftersom det var en så tydlig förändring av mitt utseende började folk på jobbet undra hur jag gjort och jag började så smått att coacha kollegor. Efter ett tag tog det alltmer plats i mitt liv och jag bestämde mig för att utbilda mig till kostrådgivare och starta eget företag.

OmslagVändpunkt 2:

När jag träffade Ola Lauritzson. Han hade släppt sin första GI-bok när vi lärde känna varandra och förlaget ville ha en uppföljare – med recept. Vi lunchade när han berättade och jag hörde mig själv säga att jag kunde laga maten. Så blev det! Sedan dess har jag gjort 26 kokböcker.

Fast punkt:

Min familj. Jag träffade min man Lasse under  tiden i Luxemburg. Han var vän till familjen jag jobbade för och tittade in på middagar ibland!

ostbagarSätta punkt:

Det har jag gjort för dåligt samvete. Jag har slutat smyga och förneka. 
Vill jag äta något gott så gör jag det. Men det har tagit lång tid för mig att nå den här punkten, minst fem år. Ostbågar är min last. Förr köpte jag, tryckte i mig och mådde dåligt. Nu köper jag, äter och njuter men bromsar när det inte är gott längre. Sedan slänger jag det som är kvar i påsen. Har jag kvar det är jag rädd för att äta upp det. Så väl känner jag mig själv.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Namn: Ulrika Davidsson.
Ålder: 45.
Familj: Lasse och barnen Ebba, 19, Jonas 17.
Bor: Sollentuna och på Gotland.
Jobb: Kostrådgivare och kokboksförfattare.
Favoritmat: Köttfärssås 
och fisk och grönsaker. 
Gillar asiatiska smaker 
– lime, koriander, sesam.

Här hittar du mer om Ulrika Davidsson och hennes Kickstart online-kurser.


(211)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…