Annons
Annons


Undvik dålig mage på semsterresan


Ska du resa söderut i sommar? Nya rutiner och annorlunda mikroorganismer kan rubba den normala bakteriefloran så magen behöver lite extra omtanke. Många som tillbringar semestern utomlands upplever obalans i magen. Genom några enkla steg kan du förebygga besvär. Här har företaget Lactocare samlat sex goda råd för en gladare mage!

Annons

* Undvik kranvatten. Drick bara kranvatten om du är säker på att det är rent. Detsamma gäller vatten som används till isbitar och tandborstning. Välj mineralvatten på flaska för att vara på säkra sidan.

Gilla Allas.se på Facebook

* Tvätta händerna. Tvätta alltid händerna noggrant när du har varit på toaletten och innan du lagar mat.

* Extra handrengöring. Använd handdesinfektion i form av gel eller desinficerande våtservetter som ett komplement eller alternativ till vanlig handtvätt.

* Frukt och grönt. Frukter och grönsaker bör sköljas noggrant i rent vatten. Välj gärna sådana som kan skalas, till exempel banan, apelsin och avokado.

* Hetta upp maten. Försäkra dig om att maten du äter är ordentligt gensomstekt (särskilt kyckling) eller kokt och riktigt varm. Det gäller även grönsaker.

* Drick mycket vatten. Om du har turistdiarré behöver du rikligt med vätska, i synnerhet om du är i ett varmt land. Välj gärna vatten på flaska och te.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…