Annons
Annons


Uppföljning av Nystart-serien: Har Birgitta lyckats starta eget företag?


Dags för ännu en uppföljning i vår reportageserie Nystart med Allas, där våra experter hjälper deltagarna att lösa olika typer av problem!

Nystart-deltagaren Birgitta Svensk fick hjälp att starta eget företag av Allas expert

Birgitta Svensk vill starta en kursgård/retreat för kvinnor på sin herrgård i Hälsingland. Foto: Pernilla Wahlman.

Hur har det gått för Birgitta Svensk, som vill starta retreat/kursgård för kvinnor i Lingbo, och fick råd av starta eget-konsulten Stefan Ekberg?

Annons

Stefans råd satte igång massor av tankar och idéer i Birgittas huvud, men det är en bit kvar till att förverkliga dem. Men känner vi Birgitta rätt så får hon som hon vill till slut!

Här är Birgittas svar på våra uppföljningsfrågor:

Vad tyckte du om råden du fick av experterna?
Det var många bra råd, önskar bara att jag kunde få coachning hela tiden från experten – har ännu inte riktigt vågat sätta alla idéer i verket!

Skulle till exempel behöva mer kunskaper om hur man gör en hemsida, och hur man når ut till fler människor på Facebook. Som det är nu ser bara medlemmarna i min grupp de inlägg jag publicerar. Men det kanske krävs att man går kurser för det, åtminstone när det gäller skapandet av hemsidor?

Många frågor surrar i huvudet: Vem vill komma till mig? Hur mycket tar jag betalt? Vad är rimligt? Är mina förslag till tema-helger tillräckligt bra? Och så vidare…

Har du använt några av råden i praktiken?
Inte ännu. Men jag har gått en starta eget kurs som man fick gratis genom kommunen, så jag har fått veta mer om vad det handlar om att ha eget!

Tycker du att ditt liv har förändrats efter din medverkan i Allas och de råd du fick?
Fick faktiskt ett vykort från en dam som ville vara med på min retreat en helg! Jag har också fått en del nya medlemmar i min Facebook-grupp Qvinnlig inspiration genom tidningen, och en del säger att de läst om mig. Var ju så nervös innan tidningen kom ut men det blev ett bra reportage!

Skulle du rekommendera andra att vara med i Nystart?
Absolut! Det är en jättebra ide!

Finns det något som bör förbättras/förändras i upplägget av Nystart?
Att man kanske, om det är genomförbart, ska kunna få mer personlig, konkret hjälp  – jag tror jag skulle behöva hjälp med självförtroendet!

Vill du också vara med i Nystart? Anmäl dig HÄR!

Fler uppföljningar HÄR!


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…