Annons
Annons


Upplev Italiens bästa julmarknader

En resa för dig som vill uppleva några av Italiens bästa julmarknader, den vackra staden Verona och de fantastiska omgivningarna. Självklart njuter vi också av det italienska köket.


julmarknader-italien-5

Tillsammans njuter vi av den kända och omtyckta julmarknaden i Bolzano.

Här har du möjligheten till att uppleva olika julmarknader i norra Italien samtidigt som du bor i en av Europas vackraste städer, Verona. Den romantiska Romeo och Julia-staden bjuder på vackra byggnader och en härlig julstämning. Staden är kanske mest känd för att vara skådeplatsen i Shakespeares pjäs, men är även känd för den vackra och välbevarade romerska amfiteatern Arena di Verona. Du har möjligheten till att utforska stadens marknader, butiker och vinbarer. Verona är vår hemstad under resan och hotellet vi bor på, Hotel Mastino, ligger utmärkt, nära Veronas historiska centrum.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook
julmarknader-italien-2

Vi bor i kulturstaden Verona.

I Bolzano, som ligger i provinsen Sydtyrolen, besöker vi en av Italiens mest kända julmarknader. Bolzano är en gammal handelsstad, de nuvarande internationella mässorna i staden har sitt ursprung hela vägen tillbaka till år 1202. I dag är Bolzano en viktig industriort med stål-, aluminium- och magnesiumverk. Under andra världskriget utsattes Bolzano för kraftiga bombningar som förstörde mycket av den äldre medeltida stadskärnan. Trots detta finns mycket bevarat, så vi har en hel del fantastiska gamla byggnader att upptäcka. Här har vi gott om tid på oss att gå på upptäcktsfärd i denna österrikiskt-inspirerade stad.

julmarknader-italien-6

Passa på att fynda årets julklappar!

Vi besöker även staden Garda som är vackert belägen vid sjön med samma namn. Garda är en av de minsta städerna i hela provinsen och här har du en fantastisk utsikt över Gardasjön. Här besöker vi en av de årliga julmarknaderna som anordnas: Jul under olivträden. Marknaden är vackert pyntad med julbelysning och det finns gott om små bodar som säljer olika typer av hantverk, julsaker och gastronomiska specialiteter från området.

julmarknader-italien-7

En av resan höjdpunkter är vårt besök hos en lokal grappaproducent.

Utöver dessa fantastiska julmarknaderna, så kommer vi även att ha tid till att besöka ett av områdets bästa grappaproducenter och där lär vi oss hur man producerar Italiens mest populära brännvin. Du har självklart även tid till att inhandla de sista julklapparna –  kulinariska delikatesser, hantverk eller kanske ett fynd av någon av Veronas många modebutiker?

Njut av stämningen, maten och livet i Italien!

Datum för resa: 30 nov – 3 dec 2017.

 

Höjdpunkter under resan:

1. Utflykt till en Italiensk grappaproducent.

2. Tre olika julmarknader i tre olika städer.

3. Bo i den gamla kulturstaden Verona

4. Skandinavisk reseledare.

 

 

Vill du veta mer om resan?

Genom att klicka på den gula knappen här under kommer du till Aller travel där du kan läsa fullständigt dagsprogram, se datum för avgångar, priser och mycket mer.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…