Annons
Annons


Upptäck det exotiska Frankrike utanför Europa


Tahiti

Tahiti.

Frankrike är inte bara Frankrike. De franska utomeuropeiska destinationerna finns i tre oceaner. Tusen mil från din vardag, i hjärtat av Stilla havet, Atlanten och Indiska oceanen kan du upptäcka unika resmål!

Annons

Frankrikes utomeuropeiska destinationer erbjuder aktiviteter för alla i hisnande landskap: vandringsleder, vackra stränder och laguner, djurliv, vulkaner, dykning och vattensporter. Destinationerna är ideala när vintern närmar sig, och förutom exotiska upplevelser kan du dra nytta av alla fördelar av det europeiska Frankrike. Det lokala arvet och naturresurserna bevaras genom tillämpning av nationell lagstiftning, hälsovård och allmän säkerhet garanteras, euron är den officiella valutan (utom i Stilla havet) och luftfart och flygplatser är lämpliga för internationell turism.

Gilla Allas.se på Facebook
Franska Guyana

Franska Guyana.

Franska Guyana

Ett paradis för ekoturism, som ligger i nordöstra Sydamerika, mellan Surinam och Brasilien. Amazonas djungel (8 miljoner hektar) täcker 90% av landet och för dem som har tillräckligt med tid lönar det sig att uppleva skogen på det mest gåtfulla och charmiga traditionella transportsättet: längs vattnet. Landet genomkorsas av många floder, där du kan bara låta dig glida framåt med strömmen.

Guadeloupes skärgård

Sett från luften liknar Guadeloupes skärgård, som ligger mellan Atlanten och Karibiska havet, en stor fjäril omgiven av sex eldflugor. Guadeloupe är den största ön i skärgården och är uppdelad i två delar av en saltvattensflod. Öns västra del, kallad Basse-Terre, är ett grönt paradis där 17.000 hektar tropisk skog inbjuder dig att utforska naturen. Den andra delen, Grande-Terre, är centrum för livet på öarna. En resa till Pointe-a-Pitre rekommenderas starkt om du vill beundra den lokala arkitekturen. Besökaren kan inte låta bli att hänföras av de milda passadvindarna och den svaga doften av kryddor i detta gröna paradis.

Martinique

Martinique är en del av ögruppen Små Antillerna, där en vulkansk bergskedja bildar gränsen mellan Karibiska havet och Atlanten. Ön är bedövande vacker med en varierad natur: den nordliga delen består av tropisk skog och svarta sandstränder. I söder möter man gyllene sandstränder och många lugna vikar med ett antal små öar som är mycket populär bland seglare.

Nya Kaledonien

Detta paradis fick sitt namn efter den berömda skotska sjömannen James Cook, som upptäckte skärgården på 1700-talet. Med sitt läge mitt i södra Stilla Havet är Nya Kaledonien en verklig pärla. Skärgården har en yta på 18,575 km ² och består av huvudön Grande Terre, Belep-öarna, Pins-ön, Loyauté-öarna (Lifou, Ouvéa, Maré och Tiga) och några mindre, avlägsna öar.

Réunion

Réunion ligger i Indiska oceanen och är en avlägsen, fransk tropisk ö som är lätt att komma till från Europa. Réunion ligger 800 km öster om Madagaskar och tillsammans med öarna Mauritius och Rodrigues utgör Réunion Mascareignes-öarna. Ön reser sig från Indiska oceanen med vulkanen Piton des Neiges som högsta punkt på 3069 meter. Den berömda vulkanen Piton de la Fournaise är fortfarande aktiv och vaknar upp från tid till annan, och du kan då – helt ofarligt – beundra den fantastiska utsikten och lavaströmmarna.

Tahiti

I mitten av södra Stilla havet befinner sig Tahiti och dess öar och utgör jordens största havsområde med en yta av 5,5 miljoner km2 (motsvarar den europeiska kontinenten). Territoriet består av 118 öar och fem skärgårdar: Marquesas (i norr), Sällskapsöarna och Tuamotuøerne (mitten), Australöarna (söder) och Gambier-öarna (i sydost). Alla öar är unika och vackra med sina gröna vulkaniska öar och turkosa atoller.

Saint-Martin

Saint-Martin är en liten fransk-nederländsk ö med yta på 75 km ². En frodig ö full av kontraster, där du hittar ”mer än någon annanstans”. Ön, som har smeknamnet ”Friendly Island”, omfattar mer än 100 etniska grupper, var och en med sitt landskap, kultur och gastronomi. Saint-Martin är ett paradis för strandälskare,och ön har också många naturliga skatter att upptäcka. Tack vare de klimatiska förhållandena och den orörda naturen kan besökaren året runt träna flera vattensporter och njuta av naturen utan lika.

Franska utomeuropeiska resmål.

Franska utomeuropeiska resmål.

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…