Annons
Annons


Upptäck vilda våren på Botaniska!

Lördag 27 februari invigs Gothenburg Green World på Göteborgs botaniska trädgård med öppning av utställningen Vild vår. Det är en helt unik löksamling med många exemplar som aldrig förr visats för allmänheten. Dagen pågår mellan klockan 11 och 15 och klockan 12 hålls invigning med tal och musik i Lökträdgården intill växthusen.


Vild vår, botaniska trädgården i Göteborg

Präriebrand på Göteborgs Botaniska Trädgård.

Vild vår är Botaniska Trädgårdens hyllning till de vårblommande lökväxterna!

Vårt vilda ursprung

Det genomgående temat i Botaniska under 2016 är det vilda. Här växer Sveriges största samling av vilda arter från hela världen. Vilda arter är lite spretigare, lite ovanligare, lite svårare att odla och helt enkelt lite vildare än vanliga trädgårdsväxter! Att odla de vilda växterna är Botaniska särart och syfte som trädgård. Årets satsningar tar därför inspiration i naturens vilda variation och växtkraft.

Annons

Vild vår – rariteter och skönheter

Det är lökutställning i växthusen fram till den 10 april. I utställningshuset bjuds på en blommande mångfald inom släktena krokus och pärlhyacinter, rariteter från trädgårdens vilda samlingar kompletterade med olika odlingsformer. I rummet Södra halvklotet visas skönheter från just det södra halvklotet i en samutställning med Göteborgsbaserade La Fleuriste. Växterna byts ut allt eftersom våren vaknar. För dig som vill se hela lökutställningen rekommenderas besök varannan vecka!

Vild vår – lök i kubik

Ute i trädgården vaknar de 200 000 lökarna till liv under mars och april. Vårbäcken som ringlar över Stora gräsmattan, drivor av förvildade lökar på Åsen och en Präriebrand i entrén! Missa inte heller Lökträdgårdens årliga vårprakt eller de historiska lökväxterna i Landeriet som påminner om vårt gröna kulturarv.

Utställningen #floralteteatete

Amerikanske blomsterdesignern Joshua Werber tar sig växter över huvudet i vårens roligaste fotoutställning.

Floras Rike 27 februari – 10 april. Öppet kl 12 – 17 varje dag.

Var: Botaniska Trädgården i  Göteborg.

När: Vild vår öppnar 27 februari 2016

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…