Annons
Annons


Ut och gå – fixa pengar till hjärtforskning!


Nytta med nöje. Appen "Gå för hjärtat" samlar in 1 kr per kilometer till forskning om kvinnohjärtan.

Äntligen skiner solen och fler och fler börjar bli sugna att komma ut och röra på sig – och då är det ju bra att kunna samla in pengar på samma gång! Appen ”Gå för hjärtat” omvandlar motionerade kilometer till pengar till forskningen om kvinnors hjärtan.

Annons

Hjärt-kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken i Sverige, inte bara bland män, utan även bland kvinnor. Varje timme diagnosticeras nästan åtta kvinnor i Sverige, vilket innebär att alla berörs på ett eller annat sätt.

Gilla Allas.se på Facebook

Kvinnors symptom är annorlunda
Då kvinnors infarktsymptom är annorlunda, hjärtan mindre och kärl smalare i jämförelse med mäns, drabbas en kvinna ofta värre än en man. Bristen på kunskap påverkar inte bara hur samhällsinformation och forskningsanslag utformas, utan även hur människor väljer att leva sina liv.

Forskning om kvinnohjärtan
Woman in Red är 1,6 miljonerklubbens kampanj för att samla pengar till forskning om kvinnors hjärthälsa. Tillsammans med 1,6 miljonerklubben genomför ett livsmedelsföretag ”Gå för Hjärtat”, en kampanj där alla kan samla in pengar genom att gå.

1 kr per kilometer
I appen ”Gå för Hjärtat” registrerar en gps den sträcka du går. För varje kilometer skänker livsmedelsföretaget 1 kr till Woman in Red och Kvinnor & Hälsa. Ladda ner appen, häng med på vår promenad runt jorden och rädda kvinnohjärtan!
Stipendium
Pengarna blir ett eget stipendium som utlyses av Kvinnor & Hälsa. Kvinnor & Hälsa har 90-konto som är en trygghet för givaren eftersom det endast ges till seriösa föreningar där allt redovisas enligt särskilda regler från Svensk Insamlingskontroll.
Måste inte ha mobil
Alla har inte tillgång till en iPhone eller Android-telefon och därför finns även möjligheten till manuell registrering. Läs mer om kampanjen HÄR och om hur du registerar dig.

Under premiäråret 2012 gick kvinnor och män tillsammans hela 299 418 kilometer, vilket motsvarar drygt 7 varv runt jorden och 299 418 kr till forskningen om kvinnlig hjärthälsa.

 

 


(7)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…