Annons
Annons


Utdragna sexscener gillas inte av kvinnor


Dåligt skådespeleri och utdragna sexscener – det här stör sig svenskarna på när de ser film

Att det finns bättre och sämre filmer är inget nytt, men vad är det egentligen som irriterar oss mest under filmens gång? Enligt en undersökning från SF Anytime så stör vi oss på allt ifrån förutsägbara slut och dålig översättning, till orealistiskt våld och mördare som alltid hinner ikapp.

Annons

1 006 svenskar fick svara på frågor om film och filmvanor. Undersökningen visar tydligt att det finns mycket som svenskarna retar sig på när de tittar på film.

Med 44 procent av rösterna är det dåligt skådespeleri som toppar listan över vad man stör sig allra mest på i filmer. Därefter är det närmare fyra av tio, 38 procent, som retar sig på personer i filmer som tål orimliga mängder våld. Annat som enerverar är moralkakor, cliffhangers och för snygga skådespelare. Endast 6 procent av de svarande uppger att de aldrig någonsin stört sig på något i en film.

Orealistiskt våld stör kvinnor

Sett till män och kvinnor ser listorna över vad man stör sig mest på lite olika ut. Mer än dubbelt så många kvinnor som män ogillar exempelvis långa biljakter i filmer. På samma sätt är alternativet ”personer som tål orimliga mängder våld” det som hamnar högst upp på kvinnornas irritationslista medan det på männens lista kommer först på tredjeplats.

Utdragna sexscener är något som mer än var femte kvinna, 21 procent, stör sig på. De flesta män har dock inga som helst problem med detta och endast 11 procent uppger att långa sexscener är irriterande. Männen å sin sida tycker inte om moralkakor och produktplaceringar, 19 respektive 18 procent av dem stör sig på detta. Motsvarande siffror bland kvinnor är 9 procent vardera.

Topp 5 – svenskarnas största störningsmoment i filmvärlden:

1. Dåligt skådespeleri

2. Personer som tål orimliga mängder våld

3. Dålig översättning

4. Dåliga specialeffekter, förutsägbara slut

5. Utdragna sexscener, långa biljakter

 

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…