Annons
Annons


Leda största skälet till otrohet


Tråkigt sexliv leder till otrohet

Tråkigt sexliv är en vanlig orsak till otrohet.

Vilket är värst: Om din partner var sexuellt otrogen med någon annan eller ”bara” blivit kär?

I en undersökning bland singlar hittade man några anmärkningsvärda skillnader i hur män och kvinnor ser på otrohet. Hälften (49 procent) av männen fann sexuell otrohet värre än att deras partner skulle bli kär i någon annan (känslomässig otrohet). Två av tre kvinnor (63 procent), däremot, stod inte ut med tanken på att deras partner skulle få känslor för någon annan.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Varannan kvinna kär i någon annan
Trots deras skilda åsikter om vilken slags otrohet som är värst, så visade sig kvinnor vara de som är mer benägna att vara sexuellt otrogna (40 procent hade varit det i det förflutna jämfört med 33 procent av männen). Samtidigt svarade kvinnorna i betydligt större grad än männen, att de skulle kunna bedriva känslomässig otrohet. Över hälften (54 procent) sa att de blivit kära i någon annan under ett förhållande, medan endast en av tio av männen (9 procent) sa detsamma.

Ingen speciell anledning
Undersökningen ifrågasatte även de medverkandes orsak för sin otrohet och fann att könen skiljer sig även här. 36 procent av de svenska männen som uppgav att de någon gång varit otrogna hade svårt att identifiera exakt varför, medan ytterligare 45 procent sade sig ha känt sig uttråkade i sitt förhållande.

En minoritet av männen (9 procent) sade sig göra det för hämnd medan 9 procent avslöjade att det var en annan kärlek som fick som fick dem att agera. 13 procent var inte ångerfulla och sa att de skulle kunna göra det igen.

Var tredje kvinna uttråkad
I kvinnornas fall så sade sig 34 procent varit uttråkade i sitt dåvarande förhållande. ”Det fanns inget särskilt skäl det bara hände” fick medhåll av enbart 20 procent av kvinnorna. sju procent av kvinnorna angav hämnd som orsak till otroheten.

Trohet och lojalitet viktigast
70 procent av de tillfrågade skandinaviska singlarna skulle avsluta ett förhållande om deras partner var otrogen. De pekade samstämmigt ut trohet, ärlighet och pålitlighet som de viktigaste egenskaperna hos en partner och medgav att de hade vänt sig till online-dating efter ha vägrat att förlåta otrohet i ett tidigare förhållande. 92 procent ansåg online-dating resultera i mer dejtande, varav 70 procent ansåg att lojalitet är en viktigare egenskap för de som nätdejtar än för andra singlar.

Jag var otrogen därför att:

  • jag ville hämnas på en otrogen partner: Män (9 procent) – Kvinnor (7 procent)
  • jag var kär i en annan person: Män (9 procent) – Kvinnor (54procent)
  • jag var uttråkad i mitt förhållande: Män (45 procent) – Kvinnor (34 procent)
  •  jag ville ha sex med någon annan: Män, 36 procent – Kvinnor, 11 procent
  • Det bara hände: Män, 36 procent – Kvinnor, 20 procent

Undersökningen genomfördes av eDarling och 606 skandinaviska singlar medverkade.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…