Annons
Annons


Vacker vårblomma

En ljuvlig nyhet i vårens sortiment är den kameliablommande vårazalean Aiko. Blomman är resultatet av femton års långt förädlingsarbete och den visades för första gången på den stora Blomsterutställningen Floralien i Gent 2010, en utställning som hålls vart femte år. Där vann Aiko priset som bästa Nyhet 2010.


Lättskött skönhet som blommar länge.

Blommorna har ett unikt utseende: de är dubbla och ser ut som små kameliablommor. Aiko finns i färgerna rosa, vitt och rött.

Namnet Aiko har vårazalean fått efter det japanska kronprinsparet Naruhito och Masako Owadas första barn, en prinsessa vars smeknamn är Aiko.

Annons

Aiko säljs i speciella och lätt igenkännbara silvergrå krukor.

För ca fem år sedan visade Arvidssons i Fjärås åtta drivna dubbelblommande sorter på azaleautställningar i Sverige. Sorterna hade drivits i blom för att testa deras hållbarhet och därefter valdes de tre bästa sorterna ut. I februari-mars 2013 finns de äntligen på marknaden.

Gilla Allas.se på Facebook

Här är några tips på hur du bäst lyckas med blomman:

Placering: Ställ i fönster eller på ljust bord. En knoppig azalea kräver ljusare placering. Undvik starkt solsken.

Vattning: Vattna regelbundet. Enklast; häll ca 1 dl vatten i botten på ytterkrukan varje dag eller lite mer med 2-3 dagars mellanrum. Kontrollera att den inte står i vatten eller är våt före vattning. Azalean ska torka upp lite mellan vattningarna.

Näring: Ingen näring under blomningstiden.

Azaleorna bjuder på lång blomning och dessutom är enkla att sköta gör dem perfekta för dagens hem.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…