Annons
Annons


Vackrast i februari


Primula och gerbera

Primula och gerbera.

Efter en lång och mörk vinter behöver vi piggas upp. Till månadens blommor i februari har Blomsterfrämjandet valt tre växter som gör oss extra glada – primula, gerbera och tulpaner. De är alla färgglada, lekfulla och lätta att använda för att skapa trivsel och välbefinnande.

Annons

Primula

Primulan är blomvillig och den andas vår. Färgrikedomen är stor och det finns både enkel- och dubbelblommande sorter, varav vissa doftar fantastiskt. Vanligast är syrenviva, fönsterviva och jordviva.

Gilla Allas.se på Facebook

Det fungerar utmärkt många tillsammans i en vid stor skål. Primula blommar längst om de placeras ljust, men inte i direkt sol, och gärna svalt. Vattna regelbundet så jorden håller sig fuktig. Placera gärna dina primulor mitt i rummet så du kommer ihåg att vattna dem!

Gerbera

För 20 år sedan var gerberan nästan okänd i Sverige, men den har blivit mycket populär. Det finns över 200 sorter, allt från enkla till dubbla sorter, med krusiga eller extra breda kronblad. Den finns från tallriksstora till midi- och mikroformer.

Gerbera fungerar utmärkt på egen hand men är också vacker i sällskap. Blommar gerberan rikligt kan man med fördel klippa av en blomma och sätta den i en egen vas, den är oerhört vacker också som snittblomma.

Precis som primulan trivs gerberan bäst om den står ljust och svalt i fuktig jord.

Tulpaner

tulpantider

Nu är bästa tiden för tulpaner så passa på och frossa i dem, blanda färger och former. Vill du ge buketten ett extra lyft kan du blanda i några ranunkler, lite blåbärsris eller några kvistar från trädgården.

Det är också fint att dela ett tulpanknippe i flera små och placera där du ofta är!

Att lyckas med tulpaner är enkelt: Snitta och ställ dem i kallt vatten när du kommer hem. Glöm dem en timme eller två, ta bort förpackningen och tulpanerna håller sig fina ca 1 vecka.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…