Annons
Annons


Vad är det för skillnad på yoghurten?


yoghurt grekisk

Jag undrar om det spelar någon roll om man väljer naturell turkisk eller grekisk yoghurt? Det finns även en rysk sort. Vad är det för skillnad mellan sorterna?
Lisa G

Det kan variera en hel del mellan olika sorter och märken. Jag har valt att jämföra produkter från Lindahls mejeri som är en av de största producenterna.

Annons

Deras turkiska har något mildare syrlighet än den grekiska som även är något fastare i konsistensen eftersom den innehåller mer protein. Det gör den också något dyrare.

Gilla Allas.se på Facebook

Den grekiska och turkiska innehåller 10 procent fett medan den ryska har en fetthalt på 17 procent. Detta gör den ryska mer fyllig och krämig i konsistensen. Den tål även att upphettas utan att den skär sig och blir grynig vilket de två andra blir om man inte först reder dem med lite mjöl.

Jag tycker att den ryska känns lite lyxigare och har en fördel med sina kokegenskaper. Bra också till olika desserter som till exempel pannacotta, eller varför inte som tårtfyllning med lite smaksättning av vanilj? Vill du hålla ner fettmängden väljer du någon av de två andra sorterna.

Läs också:

Lättfixad yoghurtdessert med frastopp

Yoghurt gör dina tänder friskare

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…