Annons
Annons


7 smarta saker du kan använda olivolja till

Olivolja är praktiskt till så mycket mer än bara matlagning. Här 6 smarta användningsområden!


Olivolja

 

1. Polera möbler och rostfritt stål
Ge möbler ny lyster med olivolja och lite citronjuice. Gnugga ytan och låt torka för skinande resultat. Även diskbänkar får fin glans med hjälp av olivolja på en svamp. Torka av med papper.

Annons

2. Vårda huden
Vill du få en babymjuk hud ska du hälla några matskedar olivolja i badkaret innan du kryper ner. Har du inget badkar kan du i stället smörja in huden med olja och låta den verka över natten.

3. Ta bort smink
Saknar du makeup-remover tar du enkelt bort smink med några droppar olivolja på en bomullstuss. Skölj rent med varmt vatten och torka noga med en handduk efteråt.

4. Raka dig
Samma sak gäller om du har slut på raklödder. Smörj in området med olivolja och raka dig sedan som vanligt. Skölj av och torka torrt.

5. Hjälp upp trög dragkedja
Vill dragkedjan inte gå upp? Gnugga in den med lite olja och prova sedan igen. Nu ska det inte vara några problem!

6. Få bort färg
Målarfärg och bläckpennor kan lämna fula spår på huden. Med hjälp av lite bomull och olivolja försvinner spåren snabbt. Även färg som fastnat i håret kan tas bort med olja och en kam.

7. Bli av med löss
I stället för dyra produkter, fulla av kemikalier, kan du besegra lössen med olivolja och vinäger. Vinägern luckrar upp äggen och oljan kväver lössen. Smeta in håret och låt verka över natten. Kamma bort lössen och tvätta med schampo.

Läs också: Fantastiska saker du kan använda tepåsar till!

Källa: Allyou.com

LÄS OCKSÅ


(165)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…