Annons
Annons


7 smarta saker du kan göra med gamla äpplen!

Har du äpplen hemma som är mjuka och skrumpna? Släng dem inte! Använd dem till dessa smarta – och goda – saker i stället!


Du kan använda gamla äpplen till många läckra saker!

Du kan använda gamla äpplen till många läckra saker!

Alla äpplen i fruktskålen är kanske inte lika fina, men bruna eller mjuka äpplen behöver inte gå till spillo.

Vill du inte göra en klassisk äppelpaj eller koka äppelmos tipsar vi här om andra läckra – och enkla – saker du kan använda överblivna äpplen till.

Annons

7 smarta saker du kan göra med gamla äpplen:

1. Ugnsbaka eller stek dem. Smör, kanel och socker är hemligheten. Att äpplena redan är lite mjuka och skalet skrynkligt gör inte det minsta. Tänk varma, kanelstekta äppelklyftor med vaniljglass.

2. Lägg äpplen i pannkakan. Billig och enkel middagsmat. Skala och klyfta och ha i ugnspannkakan eller riv två äpplen grovt och rör ner i pannkakssmeten. Mums!

3. Stoppa äpplen i gratängen. Perfekt smaksättare i gratängen. När du mixat dem med ägg och ost och kört dem i ugnen kommer du inte märka det minsta att du använt skynkliga äpplen som du tänkte kassera.

4. Koka en äppelkompott. Äppelkompott kryddad med kanel är oemotståndligt gott. Går utmärkt att frysa in. Servera den som tillbehör till efterrätter eller ät äppelkompotten med glass eller grädde.

Läs också: Så gör du vackra äppelrosor!

5. Torka äpplen till muffinsen. Skala, skiva och skjuts in i ugnen. Äppelskivor som du torkat är riktigt smaskens. Perfekta att trycka ner i muffinssmeten innan gräddning eller helt enkelt äta som godis.

6. Koka äppelmarmelad. Kanske inte vad du hade tänkt dig när du fyllde på skafferiet med äpplen, men en marmelad på äpplen är en fullträff. Nästan så vi tror att du kommer vara glad att du inte hunnit göra dig av med alla äpplen.

7. Baka ett äppelbröd. Äpple i bröd funkar superbra. Riv dina överblivna äpplen och blanda i degen. Du kan också göra saftiga äppelscones till fikat.

Läs också: Så blir en brun banan som ny igen!

Källa: Kokaihop.se

LÄS OCKSÅ


(40)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…