Annons
Annons


7 saker du inte visste att du kunde göra i mikron!

Mikrovågsugnen har fler smarta användningsområden än du tror. Här är 7 oväntade saker du kan göra i din mikro!


Kvinna tar ut skål ur mikron.

Du kan använda mikron till en hel del oväntade saker!

1. Få gröna växter
Små frön som ska växa tycker om hög luftfuktighet och värme. För att skapa bästa förutsättningar för dina plantor kan du värma upp jorden i mikron innan du sätter nya frön.

Annons

2. Desinficera trasor
Om du kör disktrasan eller tvättsvampen i mikron dödar du 99,9 procent av alla bakterier, däribland salmonella och kolibakterier. Doppa trasan eller svampen i vatten och kör den i cirka 1 minut.

3. Rosta nötter
Gör egna rostade nötter eller kokosflingor. Bred ut nötterna på ett fat med lite olja. Mikra i 2 till 5 minuter på högsta effekt, rör om var 30:e sekund.

4. Skala vitlök
Vitlöksskal kan sitta hårt och vara svårt att få bort. Om du värmer klyftorna i mikron cirka 15 sekunder kommer skalet att lossna mycket lättare.

5. Pressa fruktsaft
Spara på krafterna i handen och få ut maximalt av fruktsaften genom att först köra apelsinen, citronen eller limen i mikron innan du pressar den. Cirka 10 till 20 sekunder brukar räcka, beroende på storlek.

6. Koka potatis
Visste du att du kan koka potatis i mikron lika väl som på spisen? Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg i en form och höll över vatten så att vätskan når 1 centimeter över formens botten. Täck formen och kör i mikron på högsta effekt i 7 till 10 minuter.

7. Steka bacon
Gör knaperstekt bacon i mikron genom att lägga det på ett fat med hushållspapper, på både under- och ovansidan om baconet. Mikra på högsta effekt i 1 till 4 minuter. Kolla baconet var 30:e sekund.

Läs också: Så gör du egna chips i mikron!

Källor: Good House Keeping och Bra Vardag
Bild: IBL Bildbyrå

Här är världens smartaste kökspryl – multihackaren!

Det supersmarta köksverktyget multihackaren löser alla problem du har med att hacka och skära frukt och grönsaker!

Läs mer om multihackaren här och få ett fint erbjudande på en egen!

LÄS OCKSÅ


(128)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…