Annons
Annons


Vad kan vi servera till grillat?


bulgursallad

När vi grillar, till exempel biff eller burgare, brukar vi i regel ha en köpt potatissallad till för att göra det lite bekvämt och enkelt för oss. Jag skulle vilja ha något annat bra, och framför allt enkelt, alternativ.
Lisbeth G

Annons

I stället för potatissallad kan man servera en enkel quinoa- eller bulgursallad. Quinoa och bulgur  kokas enligt anvisninga på förpackningen. När den kallnat blandas den sedan med sallad och grönsaker, eller varför inte frukt? Melon, ananas och päron är gott i sallad.

Gilla Allas.se på Facebook

Ett annat tips är att grilla grönsaker till köttbiten. Det kräver inte några stora förberedelser. Skivor av till exempel squash och lök plus hela små tomater kan träs på spett. Pensla med lite grillolja och grilla med köttet. Enkelt och jättegott!

Om man absolut vill ha potatis kan man göra knyten av aluminiumfolie med små färskpotatisar, smålökar, soltorkade marinerade tomater och några färska kvistar av timjan, salvia eller rosmarin. Om man först lägger in knytena i ugnen (200° ca 15 min) och sedan lägger dem på grillen när köttet tillagas så får man allt klart samtidigt.

Läs också:

Snabbfixad sommarsallad

Chilikyckling med tabbouleh

Så grillar du klimatsmart i sommar!


(0)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…