Annons
Annons


Vad kostar det att ta med husdjuret på flyget?


hund_på_flyget

I veckans nummer av Allas ( nr 14) har vi ett stort reportage för dig som vill ta med dig hunden på semestern, antingen i Sverige eller utomlands.
Vill du även ut och flyga med ditt husdjur så har rejämförelsesajten Skyscanner listat flygbolagens avgifter för djur ombord på några av flygbolagen som trafikerar Sverige. Här kommer listan!

Annons

SAS

Ledarhundar, servicehundar och räddningshundar reser alltid kostnadsfritt med SAS. Avgiften för djur som reser i kabin ligger på mellan 350 kr – 875 kr per resväg beroende på destination. Husdjur som reser i lastrummet och sitter i en bur som är mindre än 158 centimeter kostar mellan 350 kr – 1300 kr. Är buren större än 158 centimeter ligger avgiften på 700 kr – 2600 kr. Det är möjligt att transportera mer än ett djur i en och samma bur.

Gilla Allas.se på Facebook

Norwegian

Servicehundar, tjänstehundar och räddningshundar reser gratis med Norwegian. Hundar och katter som reser i kabinen kostar mellan 229 kr – 349 kr enkel väg. Djur i lastrummet kostar mellan 349 kr – 499 kr.

Wizzair

Endast ledarhundar får tas med ombord på Wizzairs flyg.

Ryanair

Ryanair tar endast emot ledarhundar ombord på sina flyg.

Lufthansa

Ledarhundar och andra servicehundar reser gratis med Lufthansa. Djur med en maxvikt på 8 kilo kan tas med i kabinen mot en avgift på mellan 35 EUR – 70 EUR enkel resa. Reser djuret i en bur i lastrummet ligger avgiften på mellan 70 EUR – 300 EUR beroende på burstorlek och destination.

Finnair

Ledarhundar och övriga servicehundar får tas med utan extra kostnad. Avgiften för djur i kabinen är 40 USD för kortdistansresor och 75 USD för långdistans i en riktning. Djur som reser i lastrummet och inte väger mer än 50 kilo inklusive bur kostar 75 USD och 300 USD kortdistans respektive långdistans. Sällskapsdjur kan även resa som frakt med Finnair Cargo.

EasyJet

Ledarhundar och servicehundar får tas med utan extra kostand på utvalda flyg. Utöver detta transporterar EasyJet inte djur på något av sina flyg.

KLM/Air France

Servicehundar reser kostnadsfritt. Hundar och katter med en maxvikt på 6 kilo kan resa i kabinen för en avgift på mellan 20 EUR – 200 EUR beroende på zon. Avgifterna är detsamma för hundar och katter som reser i bur i lastrummet. Observera att maxvikt på djur + bur är 75 kilo. Tyngre djur kan flygas som frakt.

Swiss

Ledarhundar och servicehundar får resa kostnadsfritt i kabinen. Mindre djur som reser i kabinen kostar 50 EUR – 100 EUR per enkel väg beroende på destination. Avgiften för djur som reser i lastrummet ligger på mellan 100 EUR – 300 EUR.

British Airways

Ledarhundar och servicehundar får följa med gratis men flygbolaget kan debitera en extra avgift om ett angränsande säte inte kan användas. Övriga djur får resa med British Airways World Cargo. Priset för att frakta djuret bekräftas två veckor innan avresa och beror bland annat på djurets storlek.

Prisuppgifterna och informationen i artikeln är sammanställda av Skyscanner och hämtades den 27 november 2013. Priserna kan ha ändrats. För närmare information besök respektive flygbolags hemsida där du bland annat hittar flygbolagens krav på burar, tillbehör och handlingar som du ska kunna vissa upp vid resa.

LÄS OCKSÅ


(5)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…