Annons
Annons


5 bilder på dina barn som du INTE ska posta på Facebook

Visst är vi stolta över våra barn och vill gärna visa upp dem för våra vänner. Men vissa bilder kräver lite extra eftertanke innan de postas i sociala medier…


Posta bilder på Facebook

Posta inte bilderna som kan utsätta dina barn för faror.

Vi lever i en värld där det är helt naturligt att lägga ut mängder av bilder på våra barn på Facebook och i andra sociala medier.

Men även om vi gärna vill dela med oss av minnen från födelsedagskalas, semestrar eller högtidsfirande finns det vissa stunder som bör förbli privata. Det rekommenderar i alla fall den amerikanska föräldrasajten Parenting.

Annons

Risken är annars att du utsätter ditt barn för diverse förlägenheter eller, ännu värre, gör barnet till potentiell måltavla för pedofiler och andra utnyttjare.

Här är 5 bilder på dina barn som sajten Parenting avråder dig från att lägga ut på Facebook:

1. Bilder i badet

badet

En bild av ditt barn helt eller delvis naket, som när barnet badar, är inte till för offentligheten. Det som du tycker är en härlig skumbadsbild kan i orätta händer förvandlas till barnpornografi.

2. Bilder på sjukt barn

sjuk

Som förälder är det vårt ansvar att skydda våra barn. Fråga dig själv: Skulle du vilja att någon laddar upp bilder på dig när du känner dig sjuk eller har skadat dig? Antagligen inte. Tillämpa denna regel när du väljer vad du ska publicera eller inte.

3. Bilder från toaletten

toalett

Foton av ditt barn på pottan eller toaletten bör helst hållas privat med tanke på eventuella framtida konsekvenser. Kom ihåg att allt du delar online varar för evigt. Vill verkligen din tonåring se en bild på sig själv när han eller hon gör nummer 2 på toaletten?

4. Bilder som avslöjar detaljer

detaljer

Skydda dina barn genom att aldrig lämna ut uppgifter om deras fullständiga namn, adress, personnummer, vilken förskola eller skola de går på etc. Du vet inte vem som kan använda informationen för andra ändamål än vad som var avsett.

5. Bilder på barn i grupp

gruppbild

Om du själv väljer att dela foton av dina barn på nätet är det helt okej. Men att lägga upp bilder på andra föräldrars barn utan deras godkännande är inte okej. Kontrollera först att du har klartecken att posta en gruppbild av ditt barn när det figurerar tillsammans med andra barn.

Läs också: 10 märkligaste namnen som föräldrar har gett sina barn

bebisnamn-utvald

Källa: Parenting.com
Text: Margaretha Malmgren
Foto: AlesiaKan/Shutterstock

LÄS OCKSÅ


(81)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…