Annons


6 saker du bör rengöra VARJE dag

Vissa saker bör rengöras varje dag – för att underlätta hushållsarbetet. Det kommer att spara både tid och pengar.


1. Kökshanddukar

kokshanddukar

De kanske inte ser smutsiga ut, men handdukarna i köket är bland de mest förorenade föremålen visar en ny amerikansk studie. Kökshanddukar blir smutsigare snabbare eftersom de används flera gånger varje dag och bör bytas ut regelbundet, särskilt om du har en stor familj.

2. Kaffebryggaren

kaffebryggaren

Annons

Vi är nog många som brygger en kopp kaffe varje dag. Och eftersom 5 av 10 kaffebryggare har tillväxt av jäst och mögel, främst i vattenbehållaren, bör du också rengöra den varje dag. Tvätta alla löstagbara delar och torka av utsidan och värmeplattan där spill kan brännas vid.

Läs också: Detta händer i kroppen när du dricker kaffe!

3. Köksbänken

koksbanken

När du tänker på alla prylar du lägger på bänkskivorna – livsmedel, tallrikar, post, bilnycklar, plånböcker – är det omöjligt att bortse från hur smutsig bänken är. Därför bör den torkas av och desinficeras varje dag. Använd olika disktrasor för olika ytor i köket för att minimera bakterieöverföring.

4. Diskhon

diskho

Du kanske tror att diskhon blir skinande ren efter att du har diskat upp all smutsdisk i den. Men sanningen är den motsatta. Efter diskning lämnas partiklar av smuts och bakterier kvar som fastnar på sidorna. Ta för vana att också diska av diskhon med medel varje dag.

Läs också: Smart knep: 3 ingredienser som gör vasken skinande ren!

5. Duschväggar

duschvaggar

Det enklaste sättet att befria din dusch från kalkavlagringar, mögel och andra otrevligheter är att köra med en gummiskrapa över kaklet efter varje användning. Genom att även torka av eventuella glasväggar och golvet förhindrar du fula fläckar och mögeltillväxt.

6. Köksgolvet

koksgolvet

Efter matlagning och middagsätande finns det förmodligen massor av smulor och matrester kvar på golvet. Tack och lov är allt som behövs en snabb dragning med dammsugaren eller kvasten och sedan är golvet rent igen – varje dag.

Läs också: 7 saker du ALDRIG bör rengöra med diskmedel

Källa: Goodhousekeeping.com
Text: Margaretha Malmgren
Foto: Shutterstock


(83)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…