Annons
Annons


Vad var det för stekt ost i Grekland?


Jag har varit i Grekland och ätit stekt ost som var jättegod. Den var lite knaprig på ytan och väldigt smakrik. Jag vet att det inte var haloumi, namnet lät nästan japanskt. Vad kan det vara för ost och går den att få tag på i Sverige?
Agneta E

Annons

Elisabeth svarar:
Du menar nog osten saganaki. En lagrad ost från den grekiska ön Lesvos, tillverkad av både får- och getost, som nu finns även i våra livsmedelsbutiker.

Saganaki brukar stekas som den är eller paneras först. Stek helst osten i en teflonpanna eller liknande utan fett, servera den het med lite pressad citron. Saganaki passar även i sallader eller riven över pasta, ungefär som parmesanost. Finns både i en mild och en smakrik variant.


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…