Annons
Annons


Våffelfest!


Vad:Bak, Våfflor/sylt  Av:Marianne Liljenberg Foto: Olof Abrahamsson Beställt av: Maria Wigur Antal bilder: 4 Publiceras: ALA 13

Fira med frasiga våfflor!

Tid: 40 min

2 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 ägg

Bärkompott:
1 dl vatten
1/2 dl socker
rivet skal av 1/2 citron
3/4 liter frysta eller färska bär/frukt

Till servering:
vispad grädde eller glass

Annons

Garnering:
kanelstänger

1. Blanda mjöl och kanel. Rör ner vatten och grädde. Tillsätt ägget, lätt vispat, under omrörning.
2. Koka upp vatten och socker och sjud till en simmig lag. Tillsätt citronskal och låt svalna. Häll lagen över bären som får stå och marinera ett tag. Är bären frysta, häll över lagen varm.
3. Grädda våfflorna, låt dem svalna på galler och dela i hjärtan. Servera i vackra glas med bärkompott och vispad grädde. Garnera med kanelstänger.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

LÄS OCKSÅ


(5)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…