Annons
Annons


Valentinhjärtan


marsipanhjärtan

Till någon du tycker om – rosa marsipanhjärtan!

20–25 st
Tid: ca 1 tim

375 g mandelmassa
200 g smör
5 ägg
4 msk vetemjöl
ca 300 g mörk choklad till doppning
ca 250 g rosa marsipan

1. Riv mandelmassan grovt och blanda med smöret  till en jämn massa. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning (inte vispa). Rör försiktigt ner mjölet.
2. Klä en liten långpanna (28×25 cm) med bakplåtspapper, stryk ut smeten jämnt och grädda i 150° mitt i ugnen ca 30 min eller tills den stannat.
3. Ta ut långpannan och låt kakan vila en stund innan den stjälps upp på bakplåtspapper. Ta bort papperet när den svalnat.
4. Ta ut hjärtan med pepparkaksformar. Smält choklad enl anvisn på förpackn och doppa hjärtanas bottnar och kanter med hjälp av en tunn gaffel, lägg på bakpappersklädd plåt för att stelna. Resterande smält choklad hälls i en sprits.
5. Kavla ut rosa marsipan och ta ut hjärtan med samma mått. Spritsa resterande choklad på toppen av kakorna som ”klister” och lägg på marsipanhjärtana. Låt hjärtana stelna. Kantskär chokladen så att det blir fina hjärtan.

Annons

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Fler läckra recept med choklad hittar du om du klickar HÄR»»


(1)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…