Annons


Smarta tipset: Så väljer du snabbaste kön i mataffären!

Visst känns det nästan alltid som att vi väljer fel kö till kassan? Här är smarta tipset som avslöjar vilken kö vi egentligen ska välja!


Välja rätt kö

Forskaren avslöjar smarta knepet för att välja rätt!

Oavsett vilken kö vi väljer känns det nästan alltid som att vi står i den långsammaste, eller hur? Varför är det så?

Förmodligen för att vi väljer fel, menar den amerikanske matematikprofessorn Dan Meyer. Han har kommit fram till hur vi ska tänka för att alltid välja rätt – alltså den snabbaste.

Så väljer du rätt

matvarorEnligt logiken är risken stor att du per automatik väljer fel. Om 5 kassor är öppna har du 20 procent chans att välja den snabbaste och 80 procent chans att välja någon av de långsammare. Inget gynnsamt utgångsläge, alltså.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Men, det går att logiskt sätt räkna ut vilken kö som är snabbast, menar Dan Meyer. Vad du INTE bör göra, men som många ändå gör, är att utgå från hur många varor personerna i kön har.

Varorna är av underordnad betydelse – det viktigaste är hur många människor som faktiskt köar. Varje person tar cirka 48 sekunder på sig i kassan, oavsett hur många varor de har. Därför ska du alltid välja den kö med minst antal personer, enligt Dan Meyer. Då kommer du fortast fram.

Läs också: 6 felstavade skyltar i mataffären!

Källa: Aftonbladet
Text: Margaretha Malmgren
Foto: MikeDotta/Shutterstock.com


(46)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…