Annons
Annons


Väljer du fulfisk eller finfisk till middag?


 

Kocken Ulrika Brydling lagar ekologisk lunch utomhus.

Kocken Ulrika Brydling lagar ekologisk lunch utomhus.

Igår var några av oss på Allas med på en jätteintressant workshop på temat “Äta fisk med gott samvete”, arrangerad av våra förlagskollegor Martin Falklind på Fiskejournalen och Malin Andersson på Mat&Vänner. Syftet var att vi skulle lära oss mer om vad vi kan äta från havet med gott samvete – och sedan kunna sprida informationen vidare till er – våra läsare.
IMG_2770 Vi bjöds på mycket god lunch, lagad utomhus i Helsingborg i strålande oktoberväder av eko-kocken Ulrika Brydling som lagade rätter ur ”Brydlings Fisk & Skaldjur” som hjälper till att välja rätt råvaror för en hållbar måltid.
Ovan lagade hon en läcker laxrätt medan vi stod och mumsade på en smarrig förrätt med musslor.
Men innan dess hade vi fått oss serverade en massa andra nyttigheter – kunskap!

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

IMG_2759

KRAV berättade om sin verksamheter, olika sorters märkningar på varor i butiken, fulfiskar och finfiskar och vad vi kan äta med gott samvete och varför.

IMG_2758

Och Naturskyddsföreningen fanns också på plats och informerade om vilka arter som är hotade och varför. Bland annat visades den här listan med de 10 värsta fisksorterna man kan välja med tanke på miljön – om du kan undvika att äta någon av de sorterna har du bidragit till en lite bättre värld!


(9)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…