Annons
Annons


Välkomna våren med Trädgårdsonsdag!


John taylor, Pernilla Månsson Colt och kocken Tareq Taylor.

Trädgårdsmästaren John taylor, Pernilla Månsson Colt och kocken Tareq Taylor. Foto: Lina Arvidsson

Visst har det varit en tuff vinter, men nu börjar det lossna på sina håll och våren lär vara på väg. Möt den med Trädgårdsonsdags programledare Pernilla Månsson Colt, kocken Tareq Taylor och trädgårdsmästaren John Taylor.

Annons

Programledaren Pernilla Månsson Colt, kocken Tareq Taylor och trädgårdsmästaren John Taylor sätter i år fokus på köksträdgård, urban gardening och svensk djungel. Här får du inspiration att både odla vackert och ätligt.

Gilla Allas.se på Facebook

Köksträdgård
För tredje året i rad befinner trion sig i en skånsk trädgård i närheten av Lund. Den här säsongen satsar de framförallt på sin nya, utökade köksträdgård och på att skapa en urban garden-miljö där allt odlas ovan jord – odling som fungerar lika bra för den som helt saknar trädgård. De skapar också en svensk djungel och börjar tidigt odla i växthuset.

Mat från egen odling
Dessutom kommer de med en mängd tips och idéer på vad man kan göra i trädgården under säsongen, som vanligt med ekologiska förtecken och gärna i form av återbruk. Tareq lagar rätter där han försöker hitta så många ingredienser som möjligt i trädgård och natur. Bland annat blir det rårakor på fjolårets övervintrade rotfrukter.

I slutet av vårsäsongen tittar den folkkära trädgårdsexperten Gunnel Carlson förbi som gäst i ett par program.

Var med ända från början och följ trädgårdens skiftningar från vårens första knopparna till sommarens grönskande prakt och höstens vissnande löv.

Trädgårdsonsdag:  Onsdag 3 april, kl 20.00. SVT2


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…