Annons
Annons


Vampyrsaga ger turismen nytt blod


Vampyrberättelserna ”The Twilight saga” öppnar nya möjligheter för turism. Över en kvarts miljon besökare från hela världen har rest till den lilla staden Forks i Nordvästra USA där böckerna i serien utspelar sig.

Annons

Forks är bara en av flera Twilight-destinationer runt om i världen som besöks av tiotusentals fans. Drivkrafterna bakom resandet är att uppleva atmosfären på plats och förstärka de känslomässiga relationerna till karaktärer i böckerna och filmerna.

Gilla Allas.se på Facebook

Forskare vid turismforskningsinstitutet ETOUR , Mittuniversitetet presenterar nu en ny bok om fansen och turismen i spåren av populärkulturfenomenet.
– Våra studier visar att så stor andel som 65 procent av turisterna besöker destinationen tack vare Twilight. För de destinationer där sagan utspelar sig har det inneburit en enorm möjlighet, säger Christine Lundberg, ETOUR.

I boken ”Twication™: The Twilight Saga Experience” beskrivs den turism som uppstår i kölvattnet av Twilight. Den tar upp populärkultur som fenomen, fansens resande och gemenskap, betydelsen av sociala medier och hur de nya destinationerna tillvaratar och marknadsför sina produkter.

På Forks hemsida finns även en speciell ”Twilight -avdelning” med bilder från inspelningsplatserna, kartor och en onlinebutik med vampyr-relaterade prylar.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…